Udrea, reacție după eliberarea lui Cioacă pentru 24 de ore: Legislația este aberantă și distruge vieți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea, care se află în închisoare, a reacționat printr-o postare pe Facebook cu privire la condițiile din timpul vizitelor din penitenciar, la cele în care se primesc pachetele cu mâncare, dar și referitor la tratamentul persoanelor cu probleme psihice.

Elena Udrea se află încarcerată la Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de 6 ani
Elena Udrea se află încarcerată la Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de 6 ani

Reacția fostului ministru aflat după gratii vine după ce Cristian Cioacă, condamnat la închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a primit o permisie de 24 de ore, pentru a doua oară în ultimele trei luni.

„Nu am ceva împotriva permisiei lui Cioacă, este dreptul său legal, am o problema însă cu modul în care principiul menținerii legăturii cu familia este legiferat la noi. Este nu doar total ineficientă, România având unul dintre cele mai mari grade de recidiva din Europa. Legislația privind executarea pedepselor cu închisoarea este anacronică, ilogică, aberantă, în anumite prevederi, ce aduce la crearea unor adevărate drame umane, drame care nu aduc nici un beneficiu societății, doar distrug vieți”, și-a început aceasta „pledoaria”.

Elena Udrea a adus în discuție și geamul de protecție care îi separă pe deținuți de vizitatori în timpul vizitelor, inclusiv pe o mamă de copilul ei.

„Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal în serie condamnat pe viață. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei???”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Totodată, aceasta a comentat și regula referitoare la pachetele pentru deținuți, susținând că este „inepție legislativă” faptul că cei încarcerați pot primi un singur pachet cu alimente, o dată pe lună, compus din 10 kilograme de mâncare plus 6 kilograme de fructe și legume.

Cum poți păstra mâncarea 30 de zile??? Mai ales că acum, la 30 de grade afară, mâncarea nu rezistă de pe o zi pe alta, având în vedere că nu exista frigidere aici, sau chiar și iarna este imposibil să păstrezi mâncarea și mai ales fructele și legumele pentru o lună întreagă. Și care este logica acestei reguli??? Cât timp există dreptul la a primi 3-5 vizite pe lună, de ce nu se poate împărți cantitatea de mâncare pentru a fi primită în tranșe la fiecare vizită??? Există și camere cu 16 femei care oricum sunt supra aglomerate. Unde să mai depozitezi și mâncarea pentru atâtea persoane?”, a mai tranmis Elena Udrea.

De asemenea, aceasta a subliniat faptul că actuala lege trebuie schimbată, iar pentru acest lucru este nevoie de „o minte luminată și cu bune intenții”, dar și ca „cei aleși să o aplice și sa își dea jos ochelarii de cal ca să înțeleagă și spiritul legii, nu doar litera ei!”.

În plus, aceasta a reclamat și faptul că „persoanele cu probleme psihice grave sunt deținuți în penitenciare în loc sa fie trimise în spitalele de psihiatrie!”, punctând că astfel de persoane crează probleem celorlalți deținuți, precum și personalului din penitenciare.

„Solutia este simplă, astfel de cazuri trebuie duși în spitale de psihiatrie, nu să fie trimise să-și execute pedepsele în închisori. Însă, acest lucru înseamnă că judecatorii trebuie să dispună internarea în spitale specializate pentru a avea parte de tratament adecvat, nu încarcerarea în penitenciare”, a punctat Elena Udrea.

În prezent, Elena Udrea se află încarcerată la Penitenciarul Târgșor unde execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare primită în dosarul Gala Bute.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite