Sărbătoare importantă pentru creştinii ortodocşi la 24 noiembrie: Sfântul Clement. Minunea care se petrece la locul unde a murit

0
Publicat:

La dată de 24 noiembrie 2023, creştinii ortodocşi îl cinstesc pe Sfântul Clement, fost episcop la Roma.

Sfântul Clement FOTO Dexologia
Sfântul Clement FOTO Dexologia

Sfântul Clement s-a născut la Roma și a fost contemporan cu Sfinții Apostoli. El și-a pierdut mama și cei doi frați într-un naufragiu. Pe tată îl pierde mai târziu, în timp ce își caută soția și fiii.

La vârstă de 24 de ani, Sfântul Clement decide să plece să-și caute părinții și frații. Este momentul când îl întâlnește pe Sfântul Barnaba și pe frații săi deveniți ucenicii Sfântului Petru.

Clement a fost al treilea episcop al Romei, după Lin şi Anaclet, timp de zece ani. A convertit la creștinism mulți necredincioși. Potrivit Sinaxarului, într-un an, de Paști, a botezat patru sute douăzeci și patru de oameni, toți de neam mare.

A scris o epistolă corintenilor, în anul 96, fiindcă se răzvrătiseră împotriva preoţilor. După ce a fost citită epistolă în biserici, corintenii şi-au recunoscut vina.

Sfântul Clement a suferit în timpul prigoanei lui Traian (98-117), fiind surghiunit în Cherson (Crimeea de astăzi). Acolo a fost aruncat în mare, fiindu-i legată de gât o ancoră de corabie.

În fiecare an, la pomenirea sfântului, apă se depărtează de mal până la locul în care el și-a dat duhul, oferindu-le creștinilor posibilitatea de a ajunge la el pe uscat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite