Primarii-vedetă ai PD, acuzaţi de licitaţii în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozmin Guşă, preşedintele PIN, afirmă că Liviu Negoiţă şi Emil Boc dau contracte de milioane de euro unor firme "de familie". În replică, aceştia spun că acuzele lui Guşă sunt

Cozmin Guşă, preşedintele PIN, afirmă că Liviu Negoiţă şi Emil Boc dau contracte de milioane de euro unor firme "de familie". În replică, aceştia spun că acuzele lui Guşă sunt "nişte mizerii".

Cozmin Guşă a ieşit ieri în presă cu o serie de dezvăluiri privind grupuri de interese din jurul lui Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3 din Bucureşti, şi al lui Emil Boc, la Cluj. Guşă, prin raportul intitulat "Mafia PD din jurul lui Negoiţă", îl acuză pe primarul sectorului 3 că ar favoriza firme apropiate familiei sale şi preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Printre cei nominalizaţi se numără şi Silviu Prigoană, patronul Rosal Grup. Atât Prigoană, cât şi Negoiţă susţin că acuzaţiile sunt nefondate: "Nişte mizerii", afirmă Negoiţă, în timp ce Prigoană se arată dispus să îi cedeze lui Guşă contractul de salubrizare încheiat la Cluj.

Parcuri de patru milioane de euro

Cozmin Guşă susţine că Liviu Negoiţă ar fi dat contracte de patru milioane de euro firmelor King Industrial Enterprises SRL (patronată de Liliana Călin, prietena lui Emil Boc) şi A A Marketing And Management SRL, companie deţinută de Mihaela Boştină, despre care preşedintele PIN afirmă că are relaţii apropiate cu primarul sectorului 3. Contractele vizează amenajarea unor parcuri şi a unor locuri de joacă pentru copii. Guşă a mai spus că cele două firme au câştigat o serie de licitaţii şi cu Primăria Cluj. Concluzia lui Guşă este că firmele respective ar fi, de fapt, companii-paravan pentru PD, prin care se produc bani pentru partid: "Din informaţiile unor apropiaţi ai doamnei Boştină, de la începutul campaniei pentru referendum, aceasta a retras din contul bancar personal sume de ordinul miliardelor de lei vechi pe zi". Liviu Negoiţă nu a vrut să comenteze în detaliu acuzaţiile lui Guşă, pe care le-a caracterizat "nişte mizerii, gen Ciuvică": "Tot ce s-a întâmplat şi se întâmplă la Primăria Sectorului 3 se întâmplă în baza legii. Dacă Negoiţă a favorizat pe cineva, oricine poate veni în primărie să verifice", ne-a declarat primarul sectorului 3 al Capitalei.

Cum a eşuat afacerea cu manele

În raportul prezentat de PIN apare şi Silviu Prigoană, titularul unor contracte de salubrizare încheiate cu primăriile din Bucureşti şi Cluj. "Societatea ROSAL, aflată în proprietatea lui Silviu Prigoană, a beneficiat de concesionarea serviciului de curăţenie din partea Primăriei Cluj-Napoca şi Primăriei Sectorului 3 din Bucureşti, ambele contracte fiind estimate la circa un milion de euro pe lună fiecare". Şeful PIN punctează o relaţie de afaceri dintre logodnica lui Liviu Negoiţă, Eugenia Carmen Bichiş, şi Silviu Prigoană, care au fost asociaţi în firma Manele Media SRL. "Dacă asta e afacere şi dacă eu sunt mafiotul lui Negoiţă şi Boc, Guşă a greşit adresa. Eu am obţinut în instanţă contractul de salubrizare, nu mi l-a dat nimeni - nici Negoiţă, nici Băsescu, nici Năstase. Cât priveşte activitatea la Cluj - îi dau eu lui Guşă afacerea, că am pierderi de şase miliarde în primele trei luni ale anului. Să îmi dea Guşă cinci milioane de euro, cât am băgat, şi i-o dau mâine", ne-a declarat Prigoană. El a mai spus că a fost asociat cu logodnica lui Liviu Negoiţă în firma Manele Media SRL, dar că societatea nu a avut activitate şi, ca atare, Carmen Bichiş a ieşit din firmă: "A fost un proiect care nu s-a mai realizat. Manele Media SRL nu are legătură cu Manele TV, postul emite pe licenţa unei alte firme", ne-a mai spus Prigoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite