Primăria Sectorului 2 al Capitalei, alături de cele ale oraşelor Cluj -Napoca şi Suceava, selectate în Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Primăria Sectorului 2 din Bucureşti, alături de Primăria municipiul Cluj-Napoca şi Primăria municipiului Suceava au fost selectate în Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030”, iniţiativă a Comisiei Europene demarată în cadrul Programului Orizont Europa, a anuntat, joi, edilul sectorului 2 Radu Mihaiu.

„Misiunea are alocate 360 milioane de euro pentru a facilita schimbul de exprienţă între oraşele selectate şi să le promoveze ca centre de experimentare şi inovare care vor inspira toate oraşele europene în demersul de a deveni neutre climatic până în 2030, potrivit primarului Sectorului 2 al Capitalei Radu Mihaiu.

Asta înseamnă că Sectorul 2 al Capitalei va deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, conform news.ro. 

„Vom avea un sector verde, vom respira un aer mai curat şi mai puţin poluat. În asta se traduce vestea pe care am primit-o astăzi de la Comisia Europeană, prin care Sectorul 2 se angajează pe termen lung să facă investiţii durabile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.  Primii paşi către această tranziţie verde i-am făcut deja. Primăria Sectorului 2 are, anul acesta, cea mai mare sumă investită în reabilitare termică din Bucureşti”, a declarat primarul Radu Mihaiu.

Misiunea 100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030 foto fb radu mihaiu
SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite