Primăria care a publicat o hotărâre de Consiliu Local ce nu fusese votată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă a Consiliului Local Bacău FOTO Ziarul de Bacău
Şedinţă a Consiliului Local Bacău FOTO Ziarul de Bacău

Premieră nedorită în administraţia locală băcăuană: municipalitatea a reuşit performanţa de a publica o hotărâre de Consiliu Local fără ca proiectul să mai fie supus la vot.

Este vorba despre ultimul proiect de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 31 martie, care prevedea completarea unui HCL mai vechi privind înfiinţarea Serviciului Municipal de Utilităţi Publice Bacău (SMUP). Practic, era vorba despre preluarea unor utilaje de către serviciul Primăriei.

Proiectul în cauză s-a transformat în hotărârea nr. 149/31.03.2022. 

Problema este însă că proiectul nu a fost supus la vot. Chiar şi fără să fie votat, aparatul de specialitate al primarului a publicat noul HCL, ca şi cum ar fi trecut de votul consilierilor, intrând astfel în vigoare, scrie Ziarul de Bacău.

Situaţia este motivată de secretarul Ovidiu Popovici într-un nou proiect de hotărâre, menit să îndrepte eroarea. Acesta susţine că a fost o încurcătură, iar hotărârea emisă fără a fi votată nu şi-a produs efecte.

„Acest proiect de hotărâre a fost discutat ultimul în cadrul şedinţei, fiind aprobate mai multe modificări ale ordinii în care au fost înscrise proiectele pe ordinea de zi. După prezentarea proiectului de către domnul viceprimar Liviu-Alexandru Miroşeanu, a avut loc o discuţie referitoare la proiectele care au fost discutate, tocmai pentru faptul că proiectele 47.P-47.S intraseră în dezbatere în prima parte a şedinţei, s-a prezentat rezultatul votului secret pentru proiectul 47.L. şi au fost închise lucrările şedintei fără a se mai supune la vot proiectul 47.0. (cel în cauză, n.r.)”, a explicat secretarul Popovici în expunerea de motive a noului proiect.

La şedinţa de vineri, 28 aprilie, a Consiliului Local, aleşii vor fi nevoiţi să abroge o hotărâre pe care nu au votat-o şi să adopte una nouă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Caz aiuritor la Huşi. Autorităţile au asfaltat o stradă doar pe 25 de metri ca să scape de reclamaţiile unui localnic

Cazul aiuritor al escroacei dovedite care a scăpat de puşcărie deşi a obţinut 100.000 de lei pentru cazuri umanitare fictive, dar va face închisoare pentru 800 de euro

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite