Petiție online după tragedia de la 2 Mai. Psiholog: „În câteva luni acest scandal nu va mai exista”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mediul online a fost lansată petiția „Șoferul prins drogat pierde tot”, în urma accidentului mortal produs de tânărul Vlad Pascu. Este solicitată o lege care să anuleze permisul de conducere șoferilor depistați la volan sub efectul drogurilor.

Mercedes Benz-ul, după accident, a fost găsit în Vama Veche  Foto: arhivă Adevărul
Mercedes Benz-ul, după accident, a fost găsit în Vama Veche Foto: arhivă Adevărul

Petiția a fost inițiată de psihologul Radu Leca, cel care solicită modificarea legislației în ceea ce privește persoanele care se urcă la volan sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv.

Se cere ca șoferii prinși drogați la volan să piardă definitiv dreptul de a mai avea permis și mașina să le fie confiscată pe loc. Petiția a strâns peste 600 de semnături.

Atâta timp cât nu există o legislație care să sancționeze în mod corect și concret pe toți cei care sunt surprinși la volan sub influența drogurilor vom avea din ce în ce mai multe persoane consumatoare de droguri care se vor urca libere la volan pentru că vor ști că nu se va întâmpla nimic în ceea ce îi privește. Legislația este mult prea permisivă”, a precizat Radu Leca.

„Se pare că această idee nu este în acord cu practica CEDO”

„Adevărul” a discutat cu senatorul Robert Cazanciuc despre posibilitatea adoptării unei asemenea măsuri. Fostul ministru al Justiției a precizat că se lucrează la găsirea unor soluții normative prin care cei surprinși la volan sub influența drogurilor să fie sancționați mai aspru. 

Am avut discuții cu mai mulți colegi parlamentari cu privire la măsuri, restricții care să poată fi aplicate pe viață. Din primele evaluări se pare că această idee nu este în acord cu practica CEDO. Lucrăm la identificarea unor soluții normative”, a precizat Robert Cazanciuc.

Psihologul Radu Leca crede că tânărul care a provocat accidentul va scăpa basma curată în cele din urmă.

În cazul de la Constanța, în care un tânăr cu multiple antecedente pe partea de consum, a ucis două persoane, nu o să se întâmple nimic concret pentru că oamenii sunt mult prea puternici, mult prea bogați și au mult prea multă influență. Vă garantez că în câteva luni acest scandal nu va mai exista”, spune psihologul.

Poliția a fost alertată de un șofer la 112 chiar în noaptea fatidică, de 19 august, privitor la conduita lui Vlad Pascu în trafic, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. Oamenii legii i-au găsit în mașină un joint și patru pastile, iar tânărul a fost dus la Poliția Vama Veche împreună cu cei doi pasageri din mașină.

În cele din urmă, șoferul a fost lăsat să plece. Polițiștii nu au constatat nici măcar faptul că mașina acestuia nu avea RCA valabil. După o oră, Vlad Pascu a provocat un accident în care au murit doi tineri, iar alți trei au fost răniți.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite