Peste 200 de sindicalişti din Sănătate pichetează Ministerul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de sindicalişti din Sănătate au început, marţi, seria pichetărilor programate pe 20 şi 27 septembrie şi 4 octombrie, cauzate de inechităţile salariale, anunţă Agerpres.

"Este primul pichet din seria de acţiuni pe care Federaţia Sanitas le-a hotărât. Participă colegii din Bucureşti, colegii din Argeş. Ştiţi foarte bine că suntem nemulţumiţi de acele două ordonanţe, care, în loc să creeze un echilibru şi să rezolve inechităţile, au bulversat în totalitate sistemul de salarizare", a declarat prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi, potrivit Agerspres.

Acţiunea de pichetare va dura până la ora 13:00, iar potrivit promisiunilor preşeditelui Sanitas, Leonard Brăescu, pe 27 septembrie va fi pichetat Ministerul Finanţelor Publice tot, iar pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătăţii.

Sindicaliştii vor creşteri şi pentru personalul tehnico-administrativ

Concret, Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS, spunea că trebuie majorate şi salariile funcţionarilor publici din DSP-uri, ale medicilor şcolari, ale celor care lucrează în creşe.

„Alegerile sunt foarte departe, noi vorbim de proxima perioadă. Din calculele noastre, efortul bugetar era de 5 - 6 - 7 milioane de lei, impactul era undeva la 23.000 de oameni din bugetul alocat sănătăţii. Până la rectificare vrem să venim cu soluţii noi. Octombrie ar fi o lună rezonabilă pentru majorări”, a declarat Bărăscu.

Referitor la suma care ar fi necesară pentru acordarea de majorări salariale personalului tehnico-administrativ din spitale, Voiculescu a precizat că Ministerul Sănătăţii trebuie „să îşi facă temele”.  „Eu cred că suma este cumva diferită în funcţie de ce categorii vrem să ajutăm, trebuie să ne facem temele. Ordonanţa 20 a fost un lucru bun, nu înţeleg de ce sunt medici care nu semnează contractele de muncă cu timp parţial. Nu cred că vom avea spitale care să nu aibă linii de gardă, creşterile sunt de la 60 la 80%”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite