Peste 12.000 locuri de muncă vacante, marţi, la nivel naţional, prin ANOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, marţi, 12.361 locuri de muncă vacante, cu 7,25% mai multe decât cele anunţate luni.

Cele mai multe locuri de muncă se găsesc în judeţele Cluj — 1.746, Iaşi — 657, Argeş — 592, Dolj — 553, Braşov — 527. La polul opus se află judeţele Sălaj — 55, Mehedinţi — 38, Suceava — 36, Caraş-Severin — 19 locuri de muncă vacante. În Bucureşti sunt disponibile 1.371 posturi.

Persoanelor cu studii superioare le sunt oferite 1.173 locuri de muncă, cele mai multe fiind de analist servicii client (180), programator (87), inginer mecanic (53), consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală (28), inginer de sistem software (24), inginer constructii civile, industriale şi agricole (23), manager (23), inginer de sistem în informatică (19), farmacist (18), agent de vânzări (16).

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 11.188 locuri de muncă, cele mai multe fiind cele de confecţioner-asamblor articole din textile (1.201), muncitor necalificat în industria confecţiilor (764), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (554), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (424), agent de securitate (341), şofer autocamion/maşină de mare tonaj (268), lucrător comercial (254), agent de vânzări (250), manipulant mărfuri (231), vânzător (204).

Persoanele interesate se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa pagina de internet a ANOFM, pentru a vizualiza locurile de muncă vacante din fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Pe aceeaşi temă:

Tulcea. Peste 400 de tulceni au participat la Bursa locurilor de muncă

Vineri, de la ora 10.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Tulcea, Adina Daniela Untilă, director Executiv Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, în prezenţa prefectului Lucian Simion, a deschis „Bursa locurilor de muncă”, ediţie dedicată tinerilor absolvenţi.

Râmnicu Vâlcea. 2.400 de vâlceni au încercat să-şi găsească un loc de muncă la bursa pentru absolvenţi

Peste 2 400 de persoane au trecut pe la bursa forţei de muncă pentru absolvenţi organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Aceştia s-au “bătut” pe 453 de locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatorii vâlceni.

Ploieşti. Criza a schimbat piaţa muncii. Absolvenţii din Prahova nu au avut pretenţii financiare la bursa locurilor de muncă

Peste 900 de prahoveni şi-au căutat de muncă, vineri, la bursa pentru absolvenţi organizată simultan în trei oraşe din Prahova. Spre deosebire de anii anteriori, prima întrebare adresată angajatorilor nu a mai fost despre salariu.

Reşiţa. Interes slab pentru bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, o bursă a locurilor de muncă, dedicată exclusiv absolvenţilor, tocmai cei ce au lipsit de la prezentarea ofertei celor 27 de angajatori veniţi să-şi caute forţă proaspătă de muncă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite