FOTO 2.400 de vâlceni au încercat să-şi găsească un loc de muncă la bursa pentru absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numai 98 de şomeri au fost angajaţi pe loc. Foto Adevărul
Numai 98 de şomeri au fost angajaţi pe loc. Foto Adevărul

Peste 2 400 de persoane au trecut pe la bursa forţei de muncă pentru absolvenţi organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Aceştia s-au “bătut” pe 453 de locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatorii vâlceni.

La bursă s-au prezentat tineri, dar şi adulţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Având în vedere blocajul de pe piaţa muncii din judeţul Vâlcea, mulţi dintre absolvenţi au lăsat pretenţiile acasă.

“Caut orice, sunt hotărâtă să lucrez orice, nu contează domeniul de activitate. Eu am terminat Asistenţă Socială şi, de doi ani, nu am găsit nimic de lucru în acest domeniu. Din păcate, în Vâlcea nu sunt locuri de muncă şi sunt foarte dezamăgită”, povesteşte Georgiana, o tânără şomeră.

Într-o situaţie asemănătoare se află şi Larisa, o tânără care a absolvit de curând liceul, profilul matematică-informatică. 

„M-ar interesa ceva legat de asigurări, dar vreau să lucrez orice, numai să găsesc un loc de muncă. Am văzut că o firmă caută croitori, dar nu am experienţă, aşa că nu pot să-mi depun CV-ul acolo”, spune dezamăgită Larisa.

98 de şomeri angajaţi pe loc

În urma bursei de astăzi, decât 98 de şomeri au fost încadraţi pe loc, iar alţi 1 370 de vâlceni au fost selectaţi în vederea susţinerii unui interviu sau a unei probe de lucru.

Meseriile şi ocupaţiile în care au fost încadraţi aceşti şomeri sunt: inginer, economist, proiectant, administrator sistem informatic, subinginer, vânzător, tractorist, tehnician dentar, sudor, strungar, şofer, secretară, operator calculator, muncitor necalificat, mecanic auto, mecanic utilaje, manichiurist, gestionar, lucrător în comerţ, lăcatuş, laborant, instructor auto, femeie de serviciu, electrician, dulgher, croitor, contabil, bucătar, brutar, asistent medical, arhivar, ambalator manual şi agent pază.

 “S-au prezentat 71 de societăţi comerciale care au pus la dispoziţia şomerilor  453 de locuri de muncă, la care s-au adăugat posturile disponibile în reţeaua EURES Romania. Au fost selectaţi, în vederea susţinerii interviului de angajare sau a probei de lucru, un număr de 1.370 şomeri din 2.450 de persoane prezente”, declară Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.

Dintre cei angajaţi pe loc, doar 14 sunt tineri cu studii superioare.  Alţi 40 de absolvenţi, care nu şi-au găsit nici de această dată un loc de muncă, au fost înscrişi la cursuri de calificare. 

Firmele care au angajat astăzi absolvenţi vor primi, timp de un an de zile, o subvenţie lunară cuprinsă între 500 şi 750 lei pentru fiecare persoană.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri