Pedeapsă cu închisoarea pentru cei care consumă, produc sau recomandă steroizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de animale testau steroizii pe câini Foto: Pixabay
Iubitorii de animale testau steroizii pe câini Foto: Pixabay

Închisoare pentru cei care consumă, produc sau recomandă steroizi la sălile de sport. Vânzătorii de steroizi ar putea primi şi cinci ani de închisoare. Legea prin care după zece ani a fost reincriminat traficul de anabolizanţi a fost votată de Parlament şi aşteaptă să fie promulgată.

Agenţia Naţională Antidoping a cerut pedepse aspre din cauza problemelor de sănătate pe care le provoacă acest consum de substanţe interzise: în unele cazuri, anabolizantele s-au dovedit letale.

Internetul abundă de site-uri care vând substanţe dopante pentru cei care vor să îşi crească masa musculară într-un mod artificial. De acum însă autorităţile vor putea închide în cel mult şase ore aceste platforme.

„Cunosc mai multe situaţii, chiar şi deces survenit din cauza consumului de substanţe anabolizante. Din păcate, acest flagel nu a fost stopat, a crescut de la o zi la alta. Sterorizii şi hormonii de creştere sunt prevăzuţi în noua lege ca substanţe cu grad de risc, iar cei care le experimentează, produc sau livrează sub orice formă pot fi trimişi la închisoare de la un an la cinci ani” a declarat Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, potrivit Digi24.

„Iubitorii de animale” le testează înainte pe câini

„Unii dintre ei verificau mixtul creat de către ei pe câini, ei fiind „iubitori de animale”, şi după ce câinii supravieţuiau şi se dezvoltau, administrau sub formă de batoane celor care le frecventau sala. (...) Ridică de două ori cu gantera, după care stau în oglindă, se mai întorc, iar merg în oglindă, încoardă muşchii să se admire aceste persoane, mai mult decât medicii. Odată cu noua lege, Agenţia Naţională Antidoping va avea pârghiile legale pentru a opri competiţiile sportive private acolo unde nu se fac teste-antidoping şi unde se refugiau sportivii suspendaţi din cauză că au fost testaţi pozitiv la substanţe interzise” a spus Cristi Balaj, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping

Chiar dacă aceste substanţe au fost interzise şi până acum, traficanţii au continuat să le introducă în ţară, studiile arată că între 15% şi 25 % dintre persoanele care trec pe la sala de fitness consumă astfel de substanţe. Doar în ultimii doi ani, câteva sute de mii de pastile şi fiole cu steroizi au fost confiscate la graniţă. Adică, marfă în valoare de aproape un milion şi jumătate de euro, potrivit sursei citate.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite