Patriarhia Română sprijină sinistrații din zonele inundate cu 100.000 lei. Bisericile din București strâng ajutoare

0
0
Publicat:

Patriarhia Română a anunțat că a virat către Arhiepiscopia Dunării de Jos, încă de la sfârșitul săptămânii, suma de 100.000 lei pentru a fi sprijiniți sinistrații din județul Galați. În săptămânile următoare enoriașii pot contribui pentru același scop și în bisericile din București.

Dezastru lăsat în urmă de puhoaie, oameni disperați FOTO: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Dezastru lăsat în urmă de puhoaie, oameni disperați FOTO: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Persoanele afectate de inundații în județul Galați au primit un sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei, din Fondul Filantropia al Patriarhiei Române. Întreaga sumă a fost virată încă din data de 14 septembrie în contul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, eparhie în care se află localitățile care au suferit cel mai mult din cauza inundațiilor”, au anunțat, marți, 17 septembrie 2024, reprezentanții Patriarhiei Române.

Instituția a anunțat de asemenea că „în următoarele două săptămâni, se va desfășura o colectă la nivelul tuturor unităților de cult (parohii și mănăstiri) din Arhiepiscopia Bucureștilor, toate fondurile urmând a fi virate eparhiilor afectate, în vederea ajutorării sinistraților”.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a lansat, în orele care au urmat dezastrului, un apel la solidaritate.

În urma inundațiilor masive din județele Galați, Argeș și Vaslui, dar și din alte zone ale țării, facem un apel la solidaritate creștină cu sinistrații, victimele vulnerabile social și familiile îndoliate. Patriarhia Română se alătură instituțiilor și autorităților centrale și județene în efortul de sprijinire a semenilor noștri care trec prin momente de grea suferință. Clericii și credincioșii din toate eparhiile sunt îndemnați să contribuie activ la ajutorarea acestora, atât prin rugăciune, cât și prin colectarea de ajutoare financiare și alimente neperisabile”, a transmis patriahul.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a trimis ajutoare în localitățile puternic afectate de puhoaie imediat ce s-a putut ajunge la sinistrați. Arhiepiscopul Casian  a fost și marți, 17 septembrie, în mijlocul celor greu încercați, participând, în localitatea Costache Negri, și la înmormântarea unei persoane decedate.

În zilele următoare, anunță arhiepiscopia, vor fi implementate două noi programe sociale. 

Reprezentanții Arhiepiscopiei au ajuns cu ajutoare FOTO: FB/Arhiepiscopia Dunării de Jos
Reprezentanții Arhiepiscopiei au ajuns cu ajutoare FOTO: FB/Arhiepiscopia Dunării de Jos

Un program va avea în vedere „oferirea de hrană caldă sinistraţilor, pompierilor şi voluntarilor implicati direct în acţiunile de curăţare a gospodăriilor şi caselor inundate, printr-un pod de iubire de la familiile care nu au fost afectate de dezastrul inudaţiilor, care se vor implica în pregătirea şi distribuirea unei mese calde”, a anunțat arhiepiscopia, pe pagina de Facebook..

Cel de-al doilea program va avea ca scop oferirea de îmbrăcăminte şi încălţăminte copiilor care provin din familiile sinistrate, „contribuţia cea mai importantă în cadrul acestei fapte bune fiind din ajutorul de urgență pentru sinistrații din județul Galați, aprobat de Preaferictul Părinte Patriarh Daniel”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite