Noi măsuri de relaxare de la 1 decembrie DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Guvernul a adoptat vineri, 26 noiembrie, hotărârea privind introducerea mai multor relaxări, valabile doar pentru persoanele vaccinate sau trecute recent prin boală.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, noile măsuri adoptate de Guvern. Astfel, ceremoniile dedicate zilei de 1 decembrie vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 400 de persoane în Capitală şi cel mult 200 de persoane în municipiile de reşedinţă, atât timp cât se asigură o distanţă socială de minimum 1 metru. Masca sanitară este obligatorie, iar participanţii trebuie să fie vaccinaţi sau să fi trecut prin boală. 

De asemenea, activităţile specifice Zilei Naţionale a României vor fi permise la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane. Organizatorii trebuie să asigure o suprafaţă de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă şi să supravegheze respectarea regulilor de acces şi protecţie sanitară.

Competiţii sportive, concerte şi conferinţe

Vor putea să se organizeze şi competiţii sportive pe teritoriul României, în spaţii închise sau deschise, doar în intervalul orar 5.00-21.00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă, doar în intervalul orar 5.00-21.00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

Nu în ultimul rând, hotărârea de guvern prevede şi desfăşurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activităţi practice, workshop-uri şi conferinţe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, doar în intervalul orar 5.00-21.00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de sănătate publică.

Toate măsurile prezentate vor fi valabile pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, a mai declarat Bode.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite