Regulile pentru ceremoniile dedicate Zilei Naţionale: În zona oficială, doar vaccinaţi anti-COVID-19 sau trecuţi prin boală, spectatorii, cu mască de protecţie

0
0
Lucian Bode FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Lucian Bode FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunţat că participarea la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României va fi permisă, în zona oficială, doar pentru persoanele vaccinate sau celor care au trecut prin boală. Hotărârea de Guvern cuprinde şi regulile pentru desfăşurarea concertelor, a spectacolelor şi a competiţiilor sportive, unde vor putea participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală.

Lucian Bode a prezentat în briefingul de la Palatul Victoria modificările introduse prin hotărârea Guvernului.

Astfel, se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României, cu participarea în zona oficială, delimitată de de organizatori, a cel mult 400 de persoane, în municipiul Bucureşti, şi cu cel mult 200 de persoane, în municipiile reşedinţă de judeţ.

Trebuie să se asigure cel puţin un metru între participaţi, iar masca de protecţie este obligatorie, la fel ca şi respectarea măsurilor de prevenire a SARS-CoV-2.

Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV2, sau celor care au trecut prin boală.

De asemenea, se permite accesul tuturor persoanelor la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României, cu asigurarea distanţei de minimum un metru între participanţi, cu portul măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de protecţie. 

Se permite, de asemenea, organizarea manifestărilor specifice Zilei Naţionale a României, la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, cu participarea a celor mult 300 de persoane, iar la sediul instituţiilor locale, cu participarea a cel mult mult 150 de persoane, cu asigurarea a cel puţin 2 metri pătraţi între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate şi cele care au trecut prin boală. 

Se permit şi competiţiile sportive, în spaţiile închise sau deschise, în intervalul orar 5.00 şi 21.00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi asigurarea unui metru între persoane şi cu mască de protecţie. Şi în acest caz, participarea este permisă doar pentru cei vaccinaţi şi trecuţi prin boală. 

Se permite şi organizarea de spectacole, concerte, publice şi private, sau alte evenimente culturale, în intervalul orar 5.00 - 21.00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spaţiului şi nu mai mult de 1.000 de persoane, cu purtarea măştii de protecţie şi cu asigurarea a minimum un metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală. 

Se permit cu cursurile de instruire şi cele de formare profesională, workshop-uri şi conferinţe, înclusiv pentru implementarea proiectelor din fonduri europene, în intervalul ora 5.00 -21.00, cu o capacitate de maximum 30% din spaţiu, în interior şi exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, cu purtarea măştii de protecţie, şi asigurarea a minimum 2 metri pătraţi între persoane. Participarea e permisă doar pentru cei vaccinaţi, sau pentru cei aflaţi între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite