Ministrul Familiei, reacție dură la sfaturile lui ÎPS Teodosie pentru o femeie abuzată: „E innaceptabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natalia Intotero, ministrul Familiei, a reacționat dur după publicarea noilor declarații contraversate ale lui ÎPS Teodosie, arhiepiscoul Tomisului.

foto Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscoul Tomisului
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscoul Tomisului FOTO Calin Gavrilas

ÎPS Teodosie a venit cu noi „sfaturi” pentru femeiele care sunt victime ale situațiilor de abuz domestic sau abuz în familie, spunând că acestea trebuie să „își ducă crucea”, deoarece au primit „taina cununiei”.

Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a recomandat Teodosie unei femei care venise la el pentru sfaturi de a depăși situația sa delicată din familie.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a susținut faptul că astfel de declarații sunt inacceptabile, spunând că Biblia nu îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie, transmite digi24.ro.

Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o protejăm, să o trăim curat și cu credință. Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz”, a spus Intotero.

În acest context, ministra Natalia Intotero a amintit personelor aflate în situații dificile că pot cere ajutor, în orice oră, fără nici un cost, la numărul 0800.500.333.

„Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă. Victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. Statul, prin Agenția pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenței domestice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psihologică, orientare în carieră. În cazul în care sunt însoțite de copii, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică și grijă din partea specialiștilor”, a mai declarat ministra Familiei.

Numai în acest an au existat peste 4.000 de parteneri abuzivi reclamați la Poliție. Cel puțin așa reiese dintr-un bilanț dat publicității de Poliția Română, care avertizează că fenomenul violenței domestice este în creștere.

În țara noastră una din patru femei este agresată de partener sau de fostul partener, iar numai în anul 2022, 42 femei și 4 copii au murit în urma bătăilor și abuzurilor din familie, iar aproape 40.000 femei și 9.000 copii au fost victimele agresiunilor.   

Blamarea victimelor violenței domestice și justificarea comportamentului agresorilor reprezintă o problemă gravă în societatea românească. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite