Milioane de copii, împinşi în sărăcie de războiul din Ucraina și de inflație

0
Publicat:

Peste 4 milioane de copii din Europa de Est și Asia Centrală, inclusiv din România, se confruntă cu sărăcia datorită războiului din Ucraina și creșterea inflației, conform unui raport difuzat, luni, de agenția Națiunilor Unite pentru copii UNICEF, citat de DPA, conform Agerpres.

Războiul a avut un impact cât se poate de grav pentru copiii din Rusia și Ucraina.
Peste 4 milioane de copii se confruntă cu sărăcia. Foto: Arhivă

Față de anul 2021 s-a înregistrat o creștere de 19%. Astfel, cifra arată că minorii „poartă cea mai grea povară” a conflictului, conform UNICEF. 

Studiul efectuat include date din 22 de țări din regiune. 

Războiul a avut un impact cât se poate de grav pentru copiii din Rusia și Ucraina. În Rusia, 2,8 milioane de copii trăiesc în gospodării sub pragul sărăciei, conform studiului. 

În Ucraina, o jumătate de milion de copii trăiau în sărăcie, urmată de România cu 110.000 de copii. 

UNICEF a atenționat că o creștere semnificativă ar putea determina moartea a 4.500 de copii înainte de împlinirea vârstei de un an. 

Directorul regional pentru Europa şi Asia Centrală, Afshan Khan, a declarat că urmările economice ale războiului au un puternic impact asupra copiilor. 

Copiii din întreaga regiune sunt „măturaţi” de acest război groaznic. Dacă nu sprijinim aceşti copii şi familii acum, creşterea abruptă a sărăciei copiilor va conduce aproape sigur la pierderea de vieţi, educaţie pierdută şi viitor pierdut”. 

Unul din trei copii născuți și crescuți în sărăcie își va trăi viața ca adult în sărăcie. Conform studiului, acest lucru va conduce la un ciclu intergeneraţional de dificultăţi şi lipsuri.

Trebuie să protejăm şi să extindem sprijinul social pentru familiile vulnerabile înainte ca situaţia să se înrăutăţească şi mai mult”, a mai declarat Khan. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite