Mesajul despre Iisus și Allah care produce confuzie și scandalizează în Ierusalim. „Poate mă lămuriți voi cine greșește” VIDEO

0
Publicat:

Cunoscutul vlogger Cosmin Avram a descoperit într-o moschee din Țara Sfântă un mesaj care l-a luat total prin surprindere. Luat din Coran, citatul continuă să provoace animozități între creștini și islamiști.

Moscheea din Ierusalim unde apare un mesaj nu tocmai plăcut pentru creștini.
Moscheea din Ierusalim unde apare un mesaj nu tocmai plăcut pentru creștini.

Circa 200.000 de oameni au vizionat clipul în care vloggerul român prezintă mai multe locuri emblematice din Ierusalim, dar unul dintre ele surprinde cu adevărat. În una dintre cele mai importante moschee din acest oraș este afișat un mesaj perceput de Cosmin Avram ca un afront.

„Iisus este sclavul lui Alah” e mesajul scris pe o pânză și tronează la loc de cinste în moschee. De fapt, e vorba de un citat din Coran. Românul a observat chiar după ce a ieșit din Biserica Sfântul Mormânt, iar în opinia sa este postat ostentativ, ca să fie văzut de creștinii care intră și ies din lăcașul lor de cult.

 Mesajul care l-a înfuriat pe Cosmin Avram. FOTO Captură video
Mesajul care l-a înfuriat pe Cosmin Avram. FOTO Captură video

„Priviți peste ce am dat chiar la ieșirea din biserică. Dacă nu scria în limba engleză și nu auzeam chemarea la rugăciune de aici aș fi trecut fără să observ. Avem un banner foarte mare pe care spune așa: Iisus a spus: «Sunt într-adevăr un sclav al lui Allah, Allah este stăpânul meu și stăpânul vostru, așa că închinați-vă doar lui». Iar conform acestui banner, textul este direct din Coran”, spune vloggerul.

Vloggerul Cosmin Avram
Vloggerul Cosmin Avram

„E o adevărată jignire”

Și tot el a remarcat un simbol care apare inclusiv în creștinism.

„Un alt lucru interesant, în colțul din dreapta jos este o mână cu un deget îndreptat spre cer, simbol creștin foarte familiar, ca și cum Isus este singura cale spre cer, spre Tatăl Ceresc, dar aici este un semn ce promovează islamul. Trebuie să recunosc, eu nu sunt un mare credincios, cu toate acestea cred că aceasta este o adevărată jignire la adresa ortodocșilor, mai ales că acest banner este situat chiar în acest loc, la un pas de mormântul lui Iisus.

image

În opinia sa, afișarea acestui mesaj este mai mult decât neinspirat, ba chiar provocator. Și pentru că admite că poate greși, Cosmin Avram le-a cerut părerea urmăritorilor săi.

„Acum poate eu sunt cel ce greșește, nu știu, poate mă lămuriți voi. Știu că nu poate exista înțelegere între unele religii, dar după cum puteți observa acest semn este afișat pe o moschee importantă de aici din Ierusalim, iar acest lucru mie mi se pare provocator. Cum poți spune că vrei pace în momentul în care tu afișezi astfel de mesaje. Este poziționat în așa fel încât toți creștinii care vin la Sfântul Mormânt să-l vadă. Poate dacă ar fi fost afișat pe o clădire oarecare nu i-aș fi acordat atât de mare importanță. L-aș fi prezentat oricum pentru că după cum bine știți eu vă arăt orice găsesc”, a mai spus el.

În continuare, a prezent mai multe locuri interesante din Ierusalim, oraș împărțit în patru mari zone.

„Acest loc este considerat inima Ierusalimului și este împărțit în patru zona, cartierul musulman, cartierul creștin, cartierul evreiesc și cartierul armean. Un adevărat labirint această zonă, nu îți ajunge o singură zi să vizitezi tot ce e de văzut aici, cred că ai nevoie de 2-3 zile pentru a vedea totul”, a mai spus Cosmin Avram.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite