Mereu cu plăcere, dulce cu mere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pagini realizate  în colaborare cu   Click! Poftă bună!
Pagini realizate în colaborare cu Click! Poftă bună!

Când vecinul de la patru vine-acasă cherchelit, soaţa-l mustră cam o oră, până pică adormit.

Şi cu gând să se descarce de atâta supărare, ea coboară la vecina cea expertă în mâncare. Gospodina iscusită o primeşte cu plăcere şi-i oferă generoasă trei deserturi: „Sunt cu mere!". Musafira le înghite cu viteză uimitoare. „Aş mai lua, dar mi-e cam teamă că-mi fac dinapoiul mare." Mulţumind, se-ntoarce acasă, unde soţul s-a trezit. E un pic mahmur şi, parcă, o măsoară îndoit. El îi spune, s-o împace: „Tu, nevastă, eşti o dulce!". Ea-i arată dormitorul, iar el pleacă să se culce.

Ingrediente

PENTRU ALUAT

280 g făină
1 praf de sare
115 g margarină rece
115 g unt rece
1 ou
2 linguri oţet
2 linguri de apă foarte rece

PENTRU UMPLUTURĂ

2 ouă
5 linguri zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
2 linguri unt
2 mere
1 portocală
1 banană

PENTRU GLAZURĂ

1 albuş
300 g zahăr pudră
zeama de la o lămâie

PENTRU ORNAMENT

căpşuni
ciocolată
frişcă

Preparare

1 Se amestecă făina cu un praf de sare, se adaugă untul şi margarina, tăiate bucăţi, şi se frământă cu vârful degetelor până se obţine o compoziţie nisipoasă. Se adaugă oul bătut, oţetul, apa foarte rece şi se frământă până când aluatul este omogen. Se înfăşoară într-o folie şi se lasă la rece 30 de minute.
2 Pentru prepararea umpluturii, se freacă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi zahărul vanilat, apoi se încorporează albuşurile bătute spumă. Se adaugă fructele curăţate şi tăiate cubuleţe şi se amestecă uşor.
3 Se întinde aluatul pe planşetă în două foi subţiri. Se aşază prima foaie într-o formă dreptunghiulară în care ai pus hârtie de copt. Se toarnă peste ea crema cu fructe şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat. Se introduce prăjitura în cuptorul bine încins şi se coace 40-45 de minute.
4 Între timp, se bate albuşul spumă tare, adăugând câte puţin din zahăr şi, spre sfârşit, câte o picătură de zeamă de lămâie. Se bate în continuare până se formează o pastă albă, care se întinde imediat peste prăjitură. Se decorează cu ciocolată topită şi se lasă să se întărească. În momentul servirii, se ornează fiecare bucată cu frişcă şi căpşuni sau cu alte fructe.

info retete
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite