„Marșul pentru Viață”, evenimentul prin care se construiește cultura sprijinului față de femeia însărcinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 30 martie 2024 va avea loc a 14-a ediție a ”Marșului pentru Viață”, eveniment care se desfășoară în București și în peste o mie de localități din România și Republica Moldova

”Luna pentru Viață 2024”, culminează cu Marșul pentru VIAȚĂ
”Luna pentru Viață 2024”, culminează cu Marșul pentru VIAȚĂ

”Luna pentru Viață 2024”, culminează cu Marșul pentru VIAȚĂ

Un proverb spune că este nevoie de un sat pentru a crește un copil. Noi credem cu tărie că este nevoie de o comunitate responsabilă și empatică pentru a ocroti femeia însărcinată, ca să poarte și să nască în cele mai bune condiții copilul cu care este însărcinată. Știm că doar prin implicarea generală putem construi această cultură.

Construim împreună o cultură a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei. Construim împreună o cultură a empatiei și decenței, în care femeile însărcinate să poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere și fără teamă, stările și problemele cu care se confruntă. Construim împreună o cultură a contribuției pentru o lume mai sigură și mai demnă. Construim comunități de sprijin.

În ”Luna pentru Viață 2024”, care culminează cu Marșul pentru VIAȚĂ din 30 martie, se organizează activități de informare pro-viață la nivel național, tema evenimentului din acest an fiind Construim împreună pentru viață:

Femeile au nevoie:

de familie și de prieteni care să le fie alături; de bărbați care să înțeleagă situația femeilor însărcinate și a mamelor și să le sprijine, astfel încât ele să poată avea viață personală, profesională, de familie și activitate socială.

→ de cadre medicale competente, cu statut recunoscut în societate, recompensat material în mod adecvat și cu un orar de lucru civilizat

→ de asistenți sociali, pregătiți profesional și respectați, care pot interveni în situații dificile; de psihologi, terapeuți, preoți și de alții care pot oferi sprijin sufletesc și psihologic.

→ de instituții/organizații de educație formală și informală, care să educe tinerii și comunitatea despre relații, respect, sprijin, valori.

→ de lideri și formatori de opinie care să conducă dialogul cu toți membrii societății noastre, pentru o informare și educare permanentă.

→ de autorități și actori politici care să înțeleagă problematica sprijinului pentru viață și să construiască o legislație corespunzătoare.

O lume în care fiecare femeie însărcinată și fiecare copil sunt bineveniți și sprijiniți

Mesajul se adresează întregii societăți, iar  demersul este apolitic, neconfesional și nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor.

Suntem martorii lipsei de informare și educație integrală a tinerilor.  De aceea, este nevoie de  concentrarea eforturile pentru educația generației tinere, pregătindu-i să ia decizii informate.

Educația și informarea corectă sunt cele mai puternice arme cu care putem lupta pentru construirea unei societăți civilizate, care respectă drepturile omului.

Știm că numai prin conlucrare și colaborare putem avea impact solid în societate. Nu milităm pentru interzicerea legală a avortului.

În schimb, încurajăm respectarea acestui drept fundamental: aducerea pe lume a fiecărei fiinţe umane, oferind sprijin femeii însărcinate, potenţial aflată într-o situaţie fragilă şi dificilă. Respectul față de viață, în orice stadiu, este esența dezvoltării armonioase a societății umane.

Milităm pentru creștere responsabilității față de viață prin sprijinul pentru   mamă  și  copil. Construim conștientizarea existenței vieții copilului nenăscut.

Aducem împreună stake-holderi care, prin viziune comună și colaborare, construiesc un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Marșul pentru VIAȚĂ și activitățile pro-viață se organizează local, benevol și independent în peste 1500 de localități din România.

În București, Marșul pentru viață 2024 este organizat de către Asociația „Studenți pentru viață” București și Asociația „România pentru viață” și se va desfășura sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 11:30.

Programul marșului include adunarea la ora 11.30 în Piața Universității, pe esplanada cu statui, plecarea la ora 12:30, pe traseul Bld. Regina Elisabeta – Bld. Schitu Măgureanu – Parcul Izvor și un concert  „Live for Life” în Parcul Izvor la ora 13.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite