Inspectoratul de Muncă Bucureşti a descoperit la un singur angajator 330 de persoane fără contracte de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi FOTO Adevărul
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi FOTO Adevărul

Inspectorii de muncă au identificat în luna ianuarie, în Capitală, peste 480 de persoane care munceau la negru, dintre care 330 lucrau pentru un singur angajator, informează, miercuri, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a organizat, în prima lună a anului, mai multe acţiuni de control în domeniile prestărilor de servicii şi construcţiilor, în urma cărora a identificat 487 de persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în forma scrisă.

Dintre cele 487 de persoane, 330 munceau la un singur angajator.

Inspectorul general de la ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat că angajatorul respectiv este din domeniul prestărilor de servicii, iar persoanele fără contract în formă scrisă au fost identificate şi în teritoriu, compania având puncte de lucru şi în ţară.

„Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 428.300 lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate în luna ianuarie, au fost înaintate cinci sesizări la organele de cercetare penală pentru primirea la lucru a mai mult de cinci persoane fără forme legale de muncă (conform art. 264 alin. 3 din Legea 53/2003 republicată şi modificată)”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite