Funeriu: Dacă profesorul de la clasă vrea să se copieze, se va copia, indiferent cât de bun e ministrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, consilier prezidenţial susţine, într-un interviu acordat Kamikaze, că oricât de bun ar fi ministrul, dacă profesorul de la clasă vrea să se copieze, atunci se va copia.

El a arătat că este o performanţă să schimbi şi să menţii funcţional un sistem condus de mediocritate, când ai o opoziţie din partea celor care "au bătut palma cu mediocritatea".

Pe de altă parte, el a spus că nu merită laude, ci inspectorii şcolari care au fost supuşi unor presiuni politice incredibile, atât din partea Opoziţiei, cât şi a Puterii. Pe de altă parte, el a criticat Guvernul Ponta care şi-a schimbat radical opiniile faţă de anul trecut.

"S-au făcut pași ireversibili. Iată-l pe tovarășul Ponta care acum spune da, vom face bacalaureat cu camere. Anul trecut ce spuneau? Că vor ca cei fără Bac să intre direct la facultate. Dacă națiunea vrea altceva, oricît de bun ar fi ministrul, dacă profesorul de la clasă vrea să lase să se copieze, se va copia. Gîndiți-vă că în 20 de ani aproximativ cinci milioane de oameni și-au luat Bac-ul. Gîndiți-vă că ei nu ar fi rămas din școală decît cu acest lucru, că nu se dă șpagă și nu se lasă să se copieze. Am fi avut azi cinci milioane de oameni care ar fi știut că nu se dă șpagă. România ar fi arătat altfel. Trebuie să fim conștienți că sînt schimbări pe termen scurt, mediu și lung. Trebuie să fim perseverenți", a spus Funeriu, pentru Kamikaze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite