Francisc Doboş: Aghiasma e împotriva dracilor, vaccinul e împotriva COVID. Nu le confundaţi, pot fi administrate simultan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele Francisc Doboş  Sursă foto: Facebook
Părintele Francisc Doboş  Sursă foto: Facebook

Francisc Doboş, preot la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, le-a transmis credincioşilor un mesaj pe Facebook în care le cere să nu confunde aghiasma cu vaccinul contra COVID-19.

Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundaţi. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspiraţiile şi înmoaie inimile împietrite”, a transmis preotul pe Facebook.

Oamenii au nevoie de nişte explicaţii care nu pot fi date aşa, în ore de curs de credinţă. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credinţa, care funcţionează şi pe bază de raţiune. Credinţă şi raţiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte”, a spus preotul la Digi24. 

Asta înseamnă că noi, în credinţa noastră, nu spunem că tot ce este religios înlocuieşte tot ceea ce înseamnă medicament. Funcţionează fiecare pe căile proprii”, a mai precizat acesta. Eu nu folosesc o postare sau orice pentru a spune că este obligatoriu vaccinul, este liber pentru fiecare, dar să nu folosim lucrurile religioase că şi cum înlocuiesc ştiinţa. Credinţa noastră ne spune să avem încredere şi în descoperirile ştiinţei, în medici”, a mai explicat Francisc Doboş.

Nu sunt elemente morale care să ne oblige să fim împotriva vaccinului, asta să fie foarte clar. Din partea Sântului Scaun nu există opoziţie, îi îndeamnă pe oameni, pentru că neavând alte mijloace să ne vindecăm de pandemie decât vaccinul şi prudenţa noastră, ori să apelăm la prudenţă foarte mult, ori avem cealaltă cale, vaccinul. Ne îndeamnă să ne vaccinăm, fără să ne oblige”, a concluzionat preotul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite