FOTO VIDEO Artistul care protestează îmbrăcat într-un costum făcut din piele crudă de găină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ivanov protestează pe străzile din Londra îmbrăcat într-un costum realizat din piele de găină. FOTO Oddity Central
Victor Ivanov protestează pe străzile din Londra îmbrăcat într-un costum realizat din piele de găină. FOTO Oddity Central

Victor Ivanov şi Lewis G, doi artişti britanici, au creat un costum bizar confecţionat în întregime din piele crudă de găină, parte a unui protest împotriva vanităţii din cultura contemporană, atât de bine reprezentată de popularitatea de care se bucură fotografiile de tip selfie.

Artistul Victor Ivanov a declarat că este absolut dezgustat de curentul „selfie”, acesta considerând că oamenii sunt atât de absorbiţi de propria persoană încât „într-o bună zi lumea se va sfârşi, iar oamenii vor sta pe un morman de cenuşă şi îşi vor face selfie-uri”. Într-un interviu publicat pe site-ul „Art Map London”, Victor a explicat că a devenit interesat de carne ca material biodegredabil încă din perioada facultăţii. 

„Este o abordare îndrăzneaţă şi directă a interpretării mediului, acesta este motivul pentru care am vrut să experimentez cu un astfel de material”, a spus bărbatul.

Când au decis că vor lucra cu piele crudă de găină, Victor şi Lewis au testat ideea la o scară mult mai mică – au făcut un ursuleţ din piele de găină. Apoi, după ce au văzut că iniţiativa lor a atras atenţia, cei doi au creat costumul „FLESH” (carne n.r.), un echipament suficient de mare cât să îl încapă pe Lewis, care a defilat îmbrăcat astfel pe străzile Londrei.

foto

„La început, mi-am imaginat că voi lucra cu el la fel cum lucrez cu orice alt material, însă am realizat că nu se poate, pentru că este carne, pe care ţi-o imaginezi ca fiind vie când efectuezi toate procedeele necesare. Sentimentul pe care îl aveam atunci când găuream carnea a fost oribil”, a povestit Victor, menţionând că nu a fost deloc uşor să însăileze un costum făcut în întregime din piele crudă.

Cei doi bărbaţi s-au obişnuit, însă, cu ciudatul „material“, aşa că au creat o întreagă linie de produse cu imprimeu de piele de găină: şlapi, căni, perdele de duş şi carcase pentru iPhone.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite