Emanuel Ungureanu: Persoane testate, cadre medicale, pentru COVID-19 aşteaptă rezultatele de 5 zile VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele testate pentru COVID-19 aşteaptă multe zile rezultatul testării FOTO Facebok
Persoanele testate pentru COVID-19 aşteaptă multe zile rezultatul testării FOTO Facebok

Un membru al personalului medical din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) care a intrat în contact cu un român infectat cu COVID-19 în Israel aşteaptă rezultatul testului, în izolare, de 5 zile, a anunţat deputatul Emanuel Ungureanu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Un angajat SUUB, suspect de infectare cu noul coronavirus, aşteaptă de 5 zile rezultatul la test după ce a intrat în contact direct cu un român infectat în Israel, informează Emanuel Ungureanu, nefiind singurul caz de acest fel. Acesta susţine că numărul persoanelor testate este infim, iar cei testaţi deja nu au primit încă testele.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat România să intensifice activităţile de testare pentru a identifica persoanele pozitive la testul pentru COVID 19. Este bună înăsprirea măsurilor de autoizolare, însă capacitatea de a testa este încă extrem de redusă. De la declanşarea epidemiei au fost testate puţin peste 3000 de persoane, EXTREM DE PUŢIN! Mai mult decât atât, cei testaţi dintre cei care au intrat în contact cu cei depistaţi pozitiv, nu au primit încă testele!”, a scris Ungureanu pe pagina sa.


Deputatul afirmă că riscăm să rămânem fără personal în spitale, pentru că medicii şi asistenţii medicali, brancardierii suspecţi de COVID 19 testaţi sunt trimişi acasă, iar personalul este puţin şi deja epuizat.

„Ministerul Sănătăţii trebuie să se organizeze urgent şi să comunice mai bine unde trebuie să fie ajutaţi pentru ca analizele să se facă mai repede, rezultatele să fie comunicate urgent şi personalul neinfectat să se întoarcă mai repede în spitalele şi aşa văduvite de personal!”, a mai transmis Ungureanu.

Mesajul insistent al directorului OMS pentru guverne: Testaţi! Testaţi! Testaţi!


Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este supărat pe ţările în care se extind infecţiile cu COVID-19 şi spune despre aceste guverne că nu au luat măsuri, în ciuda numeroaselor avertismente lansate în ultimele trei luni. Mai exact, nu sunt testaţi suficienţi oameni, iar acest lucru permite răspândirea bolii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite