Diaconu, pe mâna procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Diaconu şi-a angajat soţia, pe Diana Lupescu (stânga), ca regizor artistic la Teatrul ,,C.I. Nottara“
Mircea Diaconu şi-a angajat soţia, pe Diana Lupescu (stânga), ca regizor artistic la Teatrul ,,C.I. Nottara“

Senatorul liberal Mircea Diaconu (60 de ani) va fi cercetat de procurorii Parchetului General pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ancheta a fost deschisă la cererea inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care reclamă faptul că Diaconu s-a folosit de funcţia de director al Teatrului ,,C.I. Nottara" pentru a-şi angaja ilegal soţia ca regizor artistic.

,,Adevărul" relata, la 7 septembrie 2011, cum s-a desfăşurat concursul în urma căruia actriţa Diana Maria Diaconu (57 de ani) a ajuns să încaseze salariul de regizor la „Nottara".

Comisia de examinare, constituită pe 13 august 2007, a fost formată din soţul acesteia şi directorul „Teatrului" Nottara, Mircea Diaconu, Cristian Nicolaie, şef scenă, precum şi şeful departamentului Resurse Umane al instituţiei.

10 pe linie pentru nevasta directorului

Examenul propriu-zis a constat într-o probă scrisă şi un interviu susţinut de candidat în faţa comisiei. Ambele probe au fost trecute de Diana Diaconu (nume de scenă Diana Lupescu) cu note de 10, acordate de fiecare membru al comisiei de examinare, condusă de Mircea Diaconu, soţul candidatei.

Reprezentanţii ANI invocă în acest caz două nereguli. În primul rând, ar fi vorba despre incompatibilitatea unui director al unei instituţii publice de a se pronunţa asupra unui membru al familiei sale. Apoi, Diana Maria Diaconu a fost angajată la nici două luni de la obţinerea diplomei de licenţă, deşi în fişa postului se preciza că trebuie să dovedească o experienţă de minimum un an în specialitatea cerută.

Aflat în turneu în Germania, Mircea Diaconu a dat ieri replica ANI: ,,E vijelia cotidiană care ne-a întors în anii '50, ca metode, ca principii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite