Cum au petrecut românii în stradă Revelionul 2016. Mii de oameni au cântat, dansat şi au privit focurile de artificii în centrul marilor oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de români au ales să îşi petreacă Revelionul 2016 în stradă, la evenimentele festive organizate de primării. Focurile de artificii, dar şi spectacolele unor solişti şi trupe celebre i-au distrat pe oameni în noaptea dintre ani.

CLUJ. Peste 1.000 de oameni în stradă
 

Un foc de artificii impresionant a constituit şi în acest an punctul culminant al Revelionului în aer liber organizat la Cluj-Napoca, care a strâns peste 1.000 de oameni, în special tineri, dar şi copii şi persoane mai în vârstă, în Piaţa Unirii din centrul oraşului.
 

Oamenii au ascultat muzică, au cântat alături de solişti sau de primar, s-au lăsat fermecaţi de focul de artificii, iar la final au dansat din răsputeri alături de o trupă de „entertaineri” şi chiar şi după ce aceştia au părăsit scena. Pe ecranele de mari dimensiuni din Piaţă au rulat chiar înainte de miezul nopţii imagini cu principalele evenimente din oraş în 2015, când Clujul a fost Capitala Europeană a Tineretului.

Viţa de Vie: "e cea mai frumoasă piaţă"

„Basul şi cu toba mare” rămâne probabil piesa de rezistenţă a băieţilor de la Viţa de Vie, care odată cu noul an, 2016, împlinesc 20 de ani de existenţă ca trupă. Zgomotos şi contorsionat, „şlagărul” cu tentă rock al formaţiei a răsunat înainte de miezul nopţii şi la Cluj, unde Adi Despot şi colegii săi au fost capul de afiş al concertelor programate de Revelion în Piaţă. „Apreciem foarte mult cum arată Piaţa de aici. Cred că e piaţa amenajată cel mai frumos, dintre cele în care am cântat recent”, a dialogat cu publicul Adi Despot, artistul care şi-a făcut un loc special în inima românilor în contextul tragediei de la clubul bucureştean Colectiv, unde s-a aflat şi el în seara respectivă. Solistul nu a vorbit nimic despre acest lucru la Cluj, ci doar i-a invitat pe clujeni să se alăture băieţilor la concertul din capitală în care trupa va aniversa 20 de ani. „Nu e un merit, e doar o vârstă”, a glumit interpretul, poate pentru a mai anima aplauzele destul de palide parcă. „Ştiu că este vin fiert, cu 4 lei, văd că sunteţi mulţi acolo, dar am nevoie de palmele voastre”, le-a transmis solistul spectatorilor.

image

PIATRA NEAMŢ. Mii de nemţeni au ţinut să petreacă ultimele ore din 2015 şi să intre în Noul An în aer liber, la concertul de Revelion organizat de Primăria Piatra Neamţ în Piaţa Curtea Domnească, lângă Turnul lui Ştefan cel Mare. 

Primii care au evoluat pe scenă au fost formaţii şi tinere talente locale. Cei mai curajoşi spectatori s-au încălzit pe ritmurile de muzică populară ale Ansamblului Floricică de la Munte al Centrului pentru Cultură Carmen Saeculare. 

image

Atmosfera s-a încălzit în ciuda celor -8 grade Celsius pe măsură ce pe scenă au urcat soliştii Vasile Mereuţă, Veronika Stolli şi Giulia. Mesajul autorităţilor locale pentru noul an a fost transmis de primarul interimar Dragoş Chitic care a fost însoţit de consilieri locali şi de city managerul Bogdan Puşcaşu. Punctul culminant al petrecerii a fost recitalul trupei PACT cu Leo Iorga şi Adi Ordean, iar primele minute din 2016 au fost însoţite de un spectacol de artificii lansate din zona muntelui Pietricica, simbolul oraşului.

CĂLĂRAŞI. Revelion la minus 6 grade. Pe un ger cumplit, călărăşenii au petrecut în stradă
 

La minus 6 grade, sute de călărăşeni curajoşi au petrecut în stradă trecerea dintre ani. Dansul, muzica şi voia-bună i-au făcut să uite de frigul cumplit care a lovit Bărăganul. Platoul din faţa Prefecturii a devenit neîncăpător pentru mulţimea adunată în aer liber la Revelion.

Artişti îndrăgiţi au făcut show de Revelion, începând cu ora 21.00, iar organizatorii s-au ţinut de cuvânt: focul de artificii şi jocurile-laser au fost spectaculoase.Pe scena în aer liber au urcat Mihai Trăistariu, Dorian Popa, Amna, Rucsy, Omar, un copil talentat care a uimit cu vocea sa compozitorii din România, dar şi B.B. şi Lety.



PLOIEŞTI. Cum a fost Revelionul în stradă de la Ploieşti. Câteva mii de oameni au venit la concerte şi focurile de artificii

image

Câteva mii de ploieşteni au petrecut noaptea dintre ani la concertele organizate în aer liber în oraş şi s-au bucurat de focurile de artificii de la miezul nopţii. În ciuda frigului, ploieştenii au cântat ore bune cu Elena Gheoghe, Corina şi Tudor Chirilă.

Petrecerea organizată de Primărie pentru noaptea de ani a fost alegerea a mii de ploieşteni pentru Revelionul dintre 2015 şi 2016. Chiar dacă a fost frig, în jur de -8 grade Celsius, oricum mult mai bine faţă de temperaturile de la Revelionul anterior, ploieştenii s-au încălzit cântând şi dansând alături de unii dintre cei mai iubiţi artişti ai momentului.

image

Petrecerea a început la ora 10.00, iar pe scenă au urcat, pe rând, DJ Rynno, Corina, Elena Gheorghe, Sylvia şi trupa Vama. De altfel, ultimele momente din 2015 ploieştenii le-au petrecut alături de Elena Gheorghe, iar primele minute din 2016 alături de Tudor Chirilă şi trupa Vama.

FOCŞANI. Un sfert de oră de artificii

Gerul şi-a pus serios amprenta asupra Revelionului organizat de Consiliul Judeţean în Piaţa Unirii, dar cu toate acestea sute de vrânceni au venit să asiste la spectacolul de artificii pregătit în cinstea noului an 2015.

Dacă la ora 11.30, în Piaţa Unirii numărul spectatorilor care înfruntau frigul era de ordinul zecilor, începând cu ora 23.50 oamenii au început să apară pâlcuri-pâlcuri pe Bulevardul Unirii, pentru a asista la miezul nopţii la focul de artificii pregătit de autorităţi. Ei au putut urmări un spectaculos foc de artificii, combinat cu jocuri de laser, pe durata a nu mai puţin de 15 minute.



De altfel, focuri de artificii au putut fi văzute în toate cartierele din Focşani, foarte mulţi localnici fiind pregătiţi cu arsenal greu, cu care şi-au impresionat rudele şi vecinii.

În Piaţa Unirii, spectacolul de Revelion a început la ora 18.00, când pe scenă au urcat Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei, solista de muzică populară Geta Postolache şi Viorica şi Ioniţă de la Clejani. Ulterior, au susţinut concerte de 40 de minute fiecare Alexandra Shine, Anastasia Lazariuc, Lora, Voltaj, Randi, Ricchi e Poveri, Ottawan,  Rock-On.

FOTO: Cristi Merchea

image

Dacă în Piaţa Unirii spectacolul s-a stins în jurul orei 1.00, în cluburi şi restaurante, petrecerea de revelion a ţinut până dimineaţa.

ARAD. Mii de oameni au petrecut în faţa Palatului Administrativ

Petrecerea a început în jurul orei 22,30, atunci când pe scena amplasată în faţa Primăriei Arad au început să evolueze solişti locali şi nu numai. Astfel, arădenii au putut asculta reprezentaţiile Trupei de Serviciu, Melisei Ţolea şi Mirei, cântăreaţa care acum doi ani a impresionat juriul şi românii la concursul Vocea României.

Având în vedere că în aceeaşi zonă sunt mai multe căsuţe amenajate cu ocazia Târgului de Iarnă, cei prezenţi la eveniment au putut să se delecteze cu mâncăruri tradiţionale româneşti, cu vin fiert sau ţuică. Nu au lipsit nici preparatele dulci, cum ar fi gogoşile greceşti, clătitele sau cozonacul secuisc.

După numărătoarea publică a ultimelor secunde din anul 2015 a început un frumos foc de artificii, care a durat minute bune. De remarcat că înainte de trecerea în noul an, arădenii care petreceau la restaurantele şi cluburile din zona central a municipiului au venit în număr mare în faţa primăriei, iar după terminarea focului de artificii şi-au continuat petrecerea în localuri.

image

Focul de artificii din centrul oraşului, organizat la a durat circa 15 minute. Cei care nu au sărbătorit trecerea în noul an în central Aradului au putut să vadă în cartiere artificii de diverse forme şi culori, care au durat mai bine de zece minute.

VASLUI. Peste 2.500 de oameni au petrecut Revelionul în Piata Civică

Surpriza din acest la petrecerea de Revelion organizată în aer liber la Vaslui a fost însăşi focul de artificii, care nu a mai fost lansat de pe clădirea Casei de Cultură, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, ci din parcul Teatrului de Vară. Poliţiştii au decis schimbarea locului, pentru a se evita vreun incident. 

Astfel, la miezul nopţii, după numărătorea inversă a ultimelor secunde din 2015, mulţimea din piaţă s-a îndreptat spre Teatrul de Vară pentru a admira artificiile. Focul nu a fost la fel de spectaculos ca în anii trecuţi, însă vasluienii s-au bucurat timp de zece minute de miile de lumini care strălucit pe cer.

image

Spre deosebire de anul trecut, când primarul Vasile Pavăl a lipsit din Piaţa Civică de Revelion, anul acesta edilul a fost prezent la trecerea dintre ani alături de vasluieni, transmiţându-le tradiţionalul mesaj, care anul acesta a căpătat şi tentă electorală. 

SLATINA. Peste 1.500 de slătineni au trecut în noul an cu şampanie, foc de artificii şi pahare sparte pe Esplanadă. Anda Adam a încălzit atmosfera la miezul nopţii

Deşi la începutul serii forţele de ordine aproape că erau mai numeroase decât slătinenii veniţi la spectacolul oferit de municipalitate, la cumpăna dintre ani peste 1.500 de persoane s-au aflat pe Esplanadă, să ciocnească un pahar de vin spumant şi să-şi ureze de mai bine în noul an.
 

Frigul de afară nu i-a oprit pe slătineni să iasă din casă şi să onoreze invitaţia de a se întâlni cu prietenii şi cunoscuţii, la trecerea în noul an, pe Esplanadă. Aproape de miezul nopţii s-au adunat peste 1.500 de persoane, deşi nu cu toţii au fost interesaţi de spectacolul pregătit de primărie, lucru uşor de constatat după repeziciunea cu care s-au grăbit spre casă imediat ce focul de artificii s-a consumat.

Comercianţii obişnuiţi din Orăşelul Copiilor, deşi nevoiţi să facă faţă unui frig năpraznic, s-au bucurat de ceva vânzare, amatorii de distracţie au avut şi ei acces la maşinuţe şi trenuleţe. DJ-ul care a antrenat publicul între evoluţiile invitaţilor – au urcat pe scenă Shift, Edward Sanda, Camelia Ticu, iar, la miezul nopţii, Anda Adam – şi-a făcut şi el treaba, singurul obstacol în calea distracţiei fiind gerul. 

image

Aproape de miezul nopţii, la cele câteva sute de spectatori deja prezenţi au început să se adauge, încet-încet, alte sute, slătineni veniţi, cei mai mulţi, cu vinul spumant şi paharele la pachet, deşi reprezentanţii Primăriei Slatina au anunţat că se vor pune la bătaie 200 de sticle de vin spumant din partea municipalităţii. Secundele până la trecerea în 2016 nu le-a mai numărat niciun şef din primărie sau candidat, a rămas treaba DJ-ului.

GALAŢI. Revelion la -9 grade. Mii de gălăţeni au trecut în 2016 alături de Goran Bregovic


Aproximativ 4000 de gălăţeni au înfruntat gerul în seara de Revelion şi s-au strâns în parcarea unui centru comercial din oraş pentru a petrece alături de Goran Bregovic. Termomentrul a ajuns chiar şi la -9 grade iar pentru a se încălzi, oamenii au dansat şi au cântat alături de artistul sârb. La miezul nopţii gălăţenii s-au bucurat şi de un scurt foc de artificii.

Petrecerea de Revelion a început la ora 21.30, atunci când pe scena amplasată în parcarea mall-ului din oraş a urcat trupa OVER, o trupă locală îndrăgită de gălăţeni. După minute în şir de coveruri ale celor mai cunoscute piese rock, cei prezenţi la petrecerea de Revelion au întâmpinat cu entuziasm una dintre cele mai importante trupe venite de peste Prut: Vali Boghean Band. Trupa îi are în componenţă pe talentaţi instrumentişti din Chişinău, şcoliţi în străinătate, care au încântat publicul cu prelucrări folclorice, reuşind să dezlănţuie mulţimea.

image

Cel mai aşteptat moment a fost la ora 23.00. Atunci a urcat pe scenă Goran Bregovic şi The Wedding Funeral Orchestra, un concert început înainte de miezul nopţii, cu un public dornic să se distreze. Gălăţenii au intrat în 2016 încălziţi şi plini de energie, încântaţi de influenţele muzicii tradiţionale ţigănească şi de cea din Balcani. 

Toţi s-au bucurat de arhicunoscutele piese "Kalashnikov", "Gas, Gas, Gas", "Erdelezi", "In the deathcar" şi "Bella Ciao. Cei prezenţi la concert s-au declarat încântaţi de show şi fericiţi că au avut şansa să înceapă 2016 în prezenţa unui astfel de artist. “Mi-a plăcut foarte mult, aş fi preferat să mă delectez cu mai multe piese cunoscute şi mai puţine piese din noul repertoriu. Dar am reuşit să mă încălzesc, am dansat,” ne-a declarat Mihai. Şi Mariana a fost mulţumită de spectacol dar recunoaşte că frigul i-a dat mari bătăi de cap. “Nu ştiu cine poate rezista pe un frig dintr-ăsta. Secretul era să te baricadezi în mulţime de vântul ăsta care îţi intră în oase. Păcat de show.” 

IAŞI. Show la minus 12 grade la Iaşi. BZN şi artişti în vogă din ţară au făcut un Revelion de 100.000 de euro
 

Cei care nu îşi permit să meargă în noaptea dintre ani la pensiuni sau restaurante selecte, vor putea să participe în această seară la spectacolul organizat în stradă de către municipalitate. 100.000 de euro a cheltuit Primăria Iaşi pentru concertul din faţa Palatului Culturii, unde vor urca pe scenă BZN şi artişti autohtoni, cum ar fi Direcţia 5, Alex Velea, Mandinga, Maxim şi Karma.
 

image


 

În ciuda temperaturilor scăzute, până la minus 12 grade, mii de ieşeni au ieşit în stradă la spectacolul organizat de municipalitate. Formaţia cea mai aşteptată care a urcat pe scenă a fost BZN. Pentru 45 de minute trupa a încântat publicul cu melodiile care i-au consacrat, iar spectatorii au fredonat melodiile de suflet. Ca să se încălzească, petrecăreţii au dansat. După numărătoarea inversă, majoritatea au deschis şampanii pentru a cinsti venirea Anului Nou. Spectacolul s-a încheiat cu un superb foc de artificii. 

BOTOŞANI. Peste 4.000 de oameni au sărbătorit pe străzile oraşului

Revelion în stradă la Botoşani. Mii de botoşăneni au petrecut în noaptea dintre ani cu dansuri, muzică şi artificii

Deşi a fost un frig cumplit, peste 4000 de botoşăneni au ales să petreacă noaptea dintre ani în stradă. În faţa Primăriei au avut parte de muzică, dansuri fierbinţi şi mai ales de focuri de artificii.
 

Şi în acest an Primăria municipiului Botoşani a organizat un Revelion în aer liber pentru botoşăneni. A fost amenajată o scenă în Piaţa Revoluţiei, adică aproape de sediul Primăriei şi în agora oraşului. 

image


 

BAIA MARE. Revelion cu Gaşca de acasă, Vescan şi un spectacol de artificii pentru băimăreni

Băimărenii au avut parte de o surpriză în noaptea de Anul Nou. Deşi iniţial concertul se anunţase cu o singură trupă locală, imediat după focul de artifice, pe scenă a urcat Vescan, spre surpriza tuturor celor prezenţi. Spectacolul a fost unul reuşit, in ciuda gradelor puţine de afară.

image

Muzică, artificii, vin fiert şi multă voie bună. De asta au avut parte băimărenii la Revelionul p care l-au etercut in Centrul Vechi. Aici, primăria a organizat un concert cu trupa Gaşca de Acasă, iar după miezul nopţii, băimrenii au avut parte de un invitat surpriză. Pe scenă a urcat Vescan. La ora 00.00, cei prezenţi au avut parte de un spectacol de artificii care a durat 15 minute.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite