Cum arată plămânul unui tânăr de 23 de ani grav afectat de COVID-19. Comparaţia cu un plămân sănătos FOTO

0
0
CNCAV reiterează ideea că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-1 FOTO Shutterstock
CNCAV reiterează ideea că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-1 FOTO Shutterstock

Comitetul de coordonare a vaccinării prezintă, miercuri seară, diferenţa dintre un plămân sănătos şi unul afectat de COVID, cu saturaţie de 72%, la un pacient de 23 de ani. ”COVID-19 nu ţine cont de vârstă şi tot mai mulţi tineri au ajuns să fie internaţi la terapie intensivă”, au transmis specialiştii.

Plămân afectat de COVID-19 versus plămân sănătos. În imaginea din partea stângă este radiografia pulmonară a unui tânăr, în vârstă de 23 ani, cu o saturaţie de 72%. Tânărul s-a infectat la mare şi, din păcate, nu este vaccinat împotriva COVID-19”, a transmis, miercuri seară, CNCAV. 

Specialiştii explică imaginile pe care le-au postat pe Facebook. 

”În imaginea din partea dreaptă este o radiografie normală a unei persoane sănătoase. Diferenţele sunt vizibile, chiar dacă o saturaţie normală presupune peste 95%. Vă rugăm să respectaţi toate măsurile de protecţie! Boala COVID-19 nu ţine cont de vârstă şi tot mai mulţi tineri au ajuns să fie internaţi la terapie intensivă”, au mai transmis reprezentanţii CNCAV. 

plaman sanatos vs plaman bolnav foto cncav

Aceştia reiterează ideea că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19. 

”Prin vaccinare împotriva COVID-19:

 - se reduce riscul de infectare; 

- se reduce riscul de transmitere a virusului; 

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces”, au mai precizat specialiştii.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite