Cu cât cresc alocaţiile pentru copii și când vor fi făcute primele plăți

0
Publicat:

Ministerul Muncii, condus de Simona Bucura-Oprescu, a anunțat, joi, majorarea alocațiilor de stat pentru copii cu 13,8%. Primele plăți vor fi făcute în luna februarie.

Alocațiile vor crește la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani FOTO Shutterstock
Alocațiile vor crește la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani FOTO Shutterstock

3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, alocațiile vor crește de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale, și de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

Suma plătită în 2023 pentru alocații

Potrivit execuției preliminare a bugetului, MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocațiile de stat pentru copii.

Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, conform articolului 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite