Constantin Nicolescu, din nou la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a fost audiat din nou, ieri, de procurorii anticorupţie. Nicolescu a petrecut aproximativ o oră şi jumătate în sediul DNA Piteşti, la ieşire declarând doar că se va întoarce la seviciu când se va face bine şi spunând că reprezentanţii ANI doar îşi fac meseria. Nicolescu a fost citat ieri, însă nu s-a putut prezenta în faţa procurorilor anticorupţie, fiind la analize. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA cu privire la fapte de corupţie pe care Nicolescu le-ar fi săvârşit.

Conflict de interese

Conform ANI, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, s-ar afla într-un conflict de interese după ce a aprobat 14 contracte între CJ Argeş şi alte instituţii aflate în subordinea acestuia şi firme la care Nicolescu este acţionar majoritar. De asemenea, două societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, AutoPro Mond SA şi Mac Auto Sa, împreună cu Dinik Mar Arg Srl, firmă la care soţia sa este acţionar majoritar, au încheiat 12 contracte cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean.

În perioada 2006 - 2010, AutoPro Mond SA a prestat servicii către instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, pe bază de comenzi, în sumă de 124.327,49 de lei. Suma totală a acelor contracte încheiate sub semnătura lui Nicolescu şi care au fost evaluate de ANI este de 1,5 milioane de lei. În plus, conform reprezentanţilor ANI, preşedintele CJ Argeş nu ar fi menţionat în declaraţiile de avere calitatea de acţionar la mai multe firme şi nici cele 18 contracte aflate în derulare între CJ Argeş şi societăţi la care este acţionar majoritar.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este cercetat în stare de libertate pentru că ar fi accesat fonduri europene pentru reabilitarea a patru şcoli folosindu-se de documente false sau incomplete şi ar fi primit peste 66.000 de lei mită de la omul de afaceri Cornel Penescu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite