Cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârzava şi cod galben pe Timiş şi Moraviţa, în judeţul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râul Bârzava se va afla luni, de la ora 18.00, până marţi, la ora 16.00, sub cod portocaliu de inundaţii. Dea semenea, râurile Timiş şi Moraviţa vor fi sub cod galben, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Codul portocaliu este emis pentru cursul inferior al râului Bârzava (sector îndiguit, judeţul Timiş), iar codul galben pentru cursurile inferioare ale râurilor Timiş (sector aval staţia hidologică Şag) şi Moraviţa, situate tot în judeţul Timiş.


Regiunea de munte a României s-a aflat luni, până la ora 12.00, sub avertizare de Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite. De asemenea, judeţul Iaşi s-a aflat, până la ora 13.15, sub avertizare meteo de Cod galben de vânt. Noaptea trecută a nins şi în Bucureşti, motiv pentru care mai multe aeronave au întârzieri de până la o oră din cauza operaţiunilor de degivrare.

Potrivit unei avertizări meteo emise de Administraţie Naţionale de Meteorologie (ANM), până luni la ora 12.00, a nins, iar vântul a avut intensificări de viteze care, pe crestele înalte, mai ales ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, au depăşit 80 - 90 de kilometri pe oră la rafală, viscolind şi troienind zăpada.

În restul teritoriului, vântul a suflat cu viteze de 45 - 55 de kilometri pe oră, iar în Oltenia au atins 60 - 70 de kilometri pe oră la rafală. Au fost precipitaţii slabe, predominant ninsoare în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi în sud şi sud-est. În zonele afectate, sunt condiţii de polei.

Totodată, potrivit unei avertizări meteo, judeţul Iaşi se află, până la ora 13.15, sub Cod galben intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală, viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră, izolat 70 de kilometri pe oră.

Avertizări meteo. Mai multe aeronave au întârzieri

Mai multe aeronave de pe Aeroportul Henri Coandă au întârzieri la decolare de până la o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată din cauza vremii, în ciuda avertizării meteo, a anunţat luni Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, potrivit unui comunicat de presă emis de CNAB.

Unele curse înregistrează întârzieri la decolare de până la o oră, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor.

„Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene”, se mai arată în comunicatul CNAB.

Pasagerii pot afla informaţii despre situaţia zborurilor de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă pe site-ul www.bucharestairports.ro.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Ger şi ninsori în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 5 – 18 ianuarie, potrivit căreia, în această săptămână vremea se va răci semnificativ, devenind geroasă, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să crească. Specialiştii au anunţat că vom mai avea parte de precipitaţii, în special în perioada 10 – 13 ianuarie, motiv pentru care vor fi emise mai multe avertizări meteo.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere

În următoarele trei luni regimul termic va fi apropiate de normele climatologice, urmând ca în luna martie să se înregistreze în unele zone 6 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că precipitaţiile vor fi în creştere, în lunile ianuarie şi martie, în majoritatea regiunilor, tot mai multe avertizări meteo fiind preconizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite