Cod Galben de ploi şi ninsori în ţară. De duminică ar putea ninge şi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, valabilă din această dimineaţă de la ora 6.00 şi până mâine, ora 12.00.

Vizate sunt judeţele Maramureş, Bistriţa- Năsăud, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Harghita, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Braşov, Argeş, Sibiu, Vâlcea şi Gorj. 

În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente va ninge şi local se va depune strat de zăpadă. 

În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 - 50 de litri pe metru pătrat, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate. 

De asemenea, meteorologii avertizează că vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane va sufla cu 70-80 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea. 

De duminică ar putea ninge şi în Bucureşti 

image

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat miercuri, la videoconferinţa de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în care s-a discutat despre măsurile de pregătire pentru iarnă, că începând de duminică noapte este posibil să ningă şi în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti. 

Sandu a explicat că temperaturile vor fi negative noaptea, ceea ce va favoriza apariţia precipitaţiilor sub formă de ninsoare şi în sudul ţării, inclusiv în Capitală. 

Cum va fi vremea astăzi şi zilele următoare

Vremea se va menţine închisă şi va intra într-un proces de răcire. Va continua să plouă pe arii extinse în jumătatea estică a ţării, iar în restul teritoriului ploile, slabe cantitativ, se vor semnala local. În Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. 

În Moldova va ploua abundent în cursul zilei, când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate. Precipitaţii sub formă de lapoviţă vor fi posibile izolat şi trecător şi în vest şi centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, izolat mai ridicate în sud spre 13 grade.

image


Temperaturile care se vor înregistra joi în ţară

VINERI. Vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi mai mult noros. Îndeosebi în prima parte a intervalului va ninge în Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonei montane, vor fi precipitaţii mixte în Moldova şi estul Transilvaniei, iar în Muntenia şi Dobrogea vor fi mai ales ploi.

SÂMBĂTĂ. Se strecoară şi câteva raze de soare, dar norii vor fi în continuare prezenţi şi vor mai lasă precipitaţii slabe, predominant ninsori pe alocuri la munte şi în Moldova, în timp ce în rest numai izolat sunt posibile câteva lapoviţe. Temperaturile maxime vor porni de la 2 grade în nordul Moldovei şi ajug la 11 grade în sud-vest.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite