Cod galben de inundaţii pe râurile din 13 judeţe din partea de vest ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
meteo foto anm

Institutul Naţional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor a emis un Cod galben  de inundaţii, în judeţele din vestul României, valabil până marţi, 16 martie, ora 12:00.

Din cauza situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, Institutul Naţional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor a emis un Cod galben  de inundaţii.

În intervalul 15.03.2021 ora 12:00 – 16.03.2021 ora 12:00, vor exista scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice  din judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Arad, Hunedoara Timiş şi Caraş Severin.

Bazinele hidrografice Tur, Iza,  Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Caraş, dar şi afluenţii acestor râuri vor fi afectate de posibile inundaţii.

Tot în intervalul menţionat, pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Gilort  (judeţul Gorj), Lotru (judeţul Vâlcea), Olt  (judeţele: Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt şi Argeş) vor exista viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite.

Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţii de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite