Ceaţă şi condiţii de polei, vineri dimineaţa, în 12 judeţe din Moldova şi Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis atenţionări de cod galben de ceaţă şi polei, valabile vineri dimineaţa în nouă judeţe din regiunile Moldovei şi Transilvaniei.

UPDATE Şapte curse aeriene au fost redirecţionate sau au întârzieri de pe aeroportul din Cluj

Şapte curse aeriene au fost redirecţionate sau au întârzieri, vineri dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj din cauza ceţii, judeţul Cluj aflându-se sub atenţionare cod galben până la ora 13.00.

Şapte curse aeriene spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Cluj au suferit modificări de program, au fost redirecţionate spre Aeroportul Transilvania din Sibiu sau chiar anulate din cauza ceţii din zonă, care a redus vizibilitatea la mai puţin de 300 de metri.

Astfel, trei curse spre Karslruhe, Charleroi şi Memmingen ale companiei Wizz Air au fost redirecţionate la Aeroportul Sibiu, pasagerii urmând să ajungă la acolo cu autocare puse la dispoziţie de compania aeriană. De asemenea, cursa spre Bucureşti/Otopeni, planificată să decoleze la ora 08.10, va decola la ora 13.00.


Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 8.00, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava se va semnala ceaţă, fenomen care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

De asemenea, în zonele atenţionate vor exista depuneri de chiciură sau burniţă ceea ce favorizează apariţia poleiului.

Tot până la ora 8.00 se vor afla sub Cod galben de ceaţă, ploei şi vizibilitate redusă în trafic mai multe localităţi din judeţele Alba, Braşov, Harghita, Sibiu şi Mureş, în timp ce pentru judeţul Cluj atenţionarea meteorologilor, iniţial valabilă până la ora 7.00, a fost prelungită până la ora 13.00. 

Pentru unele localităţi din judeţul Hunedoara, avertizarea de ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri, este valabilă până la ora 9.00, în zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Neamţ - până la ora 9.24. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite