Ceaţă deasă şi vizibilitate redusă pe şosele a cinci judeţe. Recomandările poliţiştilor de la Centrul Infotrafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Vizibilitate redusă dineri dimineaţă din cauza ceţii, pe şoselele a cinci judeţe, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române. Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto ca pe timp de ceaţă să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile.

„Traficul rutier se desfăşoară în condiţiile unui carosabil uscat cu vizibilitate redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, din cauza ceţii, în judeţele Harghita, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa, dar şi pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 10-64 (ceaţă, însă fără probleme de vizibilitate) şi 145-210 (vizibilitate redusă sub 150-200 de metri). 

Trebuie să atragem atenţia şi pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice, fiind interzisă oprirea pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei probleme tehnice, şoferii sunt sfătuiţi să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite