Femeile care au bătut doi poliţişti au fost eliberate din arest. Au lovit cu genţile un agent şi i-au rupt hainele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Judecătorii consideră că femeile care au lovit doi poliţişti şi au avariat cu pietre autospeciala de Poliţie nu prezintă pericol social. Agresoarele şi-au pierdut cumpătul după ce agenţii le-au spus că le vor ridica plăcuţele de înmatriculare ale maşinii.

Tribunalul Vaslui a decis pe 21 octombrie să înlocuiască arestarea preventivă cu arestul la domiciliu în cazul Carmenicăi Tănase (35 de ani) şi Magdalenei Constantin (47 de ani), ambele fiind judecate pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Vijai Tănase (41 de ani), un alt protagonist al incidentului violent de pe 1 septembrie 2021 din oraşul Murgeni, va rămâne după gratii.

Judecătoria Bârlad le prejungise celor trei mandatele de arestare preventivă, dar instanţa superioară a stabilit că femeile nu prezintă pericol social şi pot fi judecate şi în arest la domiciliu.

Cei trei au provocat o altercaţie violentă cu o patrulă de Poliţie, care a avut loc pe 1 septembrie în oraşul Murgeni, judeţul Vaslui. Oamenii legii au oprit o maşină care circula pe strada principală din oraş.

Agenţii au cerut actele la control, constatând că şoferul nu avea asigurare, situaţie în care urmau să ridice plăcuţele de înmatriculare al autovehiculului până la intrarea în legalitate.

Alături de acesta în maşină se aflau şi două femei, care au coborât. În acel moment a început nebunia. Şoferul a devenit violent verbal şi a demarat în trombă cu maşina, cu poliţiştii pe urmele lui, care au reuşit la scurt timp să îl tragă pe dreapta.

Dispersaţi cu spray paralizant

Cele două femei au venit în fugă în zona fusese oprită maşina de către oamenii legii şi l-au luat pur şi simplu la bătaie pe poliţistul care voia să întocmească procesul verbal. Au tăbărât peste agent, lovindu-l cu genţile în cap, trăgând de el, i-au rupt hainele şi l-au trântit pe jos.

Colegul poliţistului bătut a scos un spray paralizant, cu care a încercat să le îndepărteze pe cele două agresoare. Acestea au fugit împreună cu şoferul, dar după câţiva metri s-au oprit şi au început, toţi trei, să arunce cu pietre către cei doi poliţişti, avariind serios autospeciala de poliţie, după care au fugit.

Poliţiştii au chemat întăriri şi, în scurt timp, agresorii au fost prinşi. Camera portabilă de filmat de pe uniforma unuia dintre poliţişti, care a surprins tot incidentul, a constituit o probă solidă pentru dovedirea ultrajului.

 Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Doi poliţişti din Maramureş au ajuns la spital, bătuţi de un scandalagiu

Poliţist atacat cu pumnii şi cu un spray lacrimogen în Gara CFR Oradea. Agresorii, opriţi cu focuri de armă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite