Borsec ajunge în SUA, Canada şi Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sticle folosite de-a lungul timpului pentru Borsec
Sticle folosite de-a lungul timpului pentru Borsec

După naţionalizarea din 1948, apa minerală a ajuns să fie comercializată pe mai multe continente.

Îmbutelierea apei minerale naturale Borsec a fost efectuată de-a lungul timpului de mai mulţi întreprinzători, până la naţionalizarea sa în 1948. S-au adăugat noi şi noi pieţe internaţionale. SUA, Africa de Sud, Suedia, Spania, Liban, Israel, Canada, Iordania şi Grecia sunt numai câteva exemple dintre acestea.

Redevine afacere privată din 1998

Anul 1998 a marcat reîntoarcerea la firul istoriei şi la normalitate, activitatea de îmbuteliere de la Borsec redevenind, după o jumătate de secol, o afacere privată. Investiţii masive sunt efectuate în mod curent de compania Romaqua Group în tehnologii de ultimă generaţie, tehnologii prietenoase cu mediul.

„CEA MAI BUNĂ APĂ MINERALĂ DIN LUME"

Recunoaşterea calităţii apelor minerale naturale Borsec a fost o constantă permanent de-a lungul istoriei brandului. Astfel, în februarie 2004, Borsec este desemnată drept „Cea mai bună apă minerală din lume" la competiţia Berkely Springs International Water Tasting Awards, SUA.

Furnizor al Casei Regale a României

În 2005, Borsec primeşte „Marea Medalie de Aur" la concursul internaţional de selecţie a calităţii Monde Selection, Bruxelles. Între 2006 şi 2011 Borsec câştigă de şase ori consecutiv titlul „Trusted Brand" la categoria apă minerală. În 2010, Romaqua Group primeşte calitatea de furnizor al Casei Regale a României pentru apele minerale naturale Borsec. Potrivit studiilor realizate în 2010 şi 2011 de Unlock Market Research şi revista „Biz", Borsec este „cel mai puternic brand românesc". Ultimele două secole consemnează istoria de fiecare zi a industriei marca Borsec, 205 de ani de când „Regina apelor minerale româneşti" a fost îmbuteliată la scară industrială. O evoluţie firească pentru Borsec, apă ale cărei virtuţi revigorante şi terapeutice sunt cunoscute din vechime.

Distincţie

În februarie 2004, Borsec este desemnată „Cea mai bună apă minerală din lume" la Berkely, Statele Unite

Investiţii de peste 190 milioane de euro

Romaqua Group Borsec, societate cu capital integral autohton şi privat, înfiinţată la începutul anului 1999, a realizat în ultimii ani investiţii importante care se ridică până acum la peste 190 de milioane de euro. Piaţa de desfacere principală a produselor din portofoliu este cea internă. Astfel, Romaqua Group dispune de o reţea de distribuţie bine formată, cu acoperire naţională. În prezent, tehnologiile Romaqua pentru producţia de ambalaje PET şi îmbuteliere formează 21 de linii complete, având o capacitate totală de îmbuteliere de peste 1 miliard de litri pe an. Practic, poziţia de lider de necontestat pe piaţa românească a îmbuteliatorilor de apă minerală a Romaqua Group este susţinută de cea mai mare capacitate de producţie şi îmbuteliere a apei minerale naturale în flacoane din sticlă şi PET.

11 branduri de succes

Cifra de afaceri a grupului a crescut constant în fiecare an, astfel că, în 2010, a depăşit 140 de milioane de euro. Preocuparea pentru un standard calitativ înalt a făcut ca Romaqua să fie prima firmă românească de îmbuteliere care a primit certificarea conform ISO 9001, Sistemul de management al calităţii. În acest moment, compania are în portofoliu 11 branduri de succes: apele minerale naturale Borsec, apa minerală naturală Stânceni, apa minerală naturală Aquatique oligominerală, băuturile răcoritoare Giusto, Cico, Quick Cola şi Lămâiţă, băutura energizantă Giusto Elektrik, cafeaua Metropolitan Caffé şi berile Albacher şi Dorfer.

142,5 milioane de euro este cifra de afaceri a grupului Romaqua în 2010

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite