Bonurile de masă pentru vaccinaţi se vor da din septembrie. De ce s-a anulat ordinul privind testarea medicilor, pe banii lor

0
0
Briefing Guvern - m─âsuri covid - Ioana Mih─âil─â - 24 iun 2021 / FOTO Inquam Photos / George C─âlin
Ordinul privind testarea obligatorie din bani proprii, pentru depistarea  SARS COV-2, a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea s-a anulat FOTO Inquam Photos / George Călin

Bonurile de masă pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19 ar putea fi eliberate din luna septembrie, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii. Ioana Mihăilă a mai spus că s-a renunţat la emiterea ordinului privind testarea obligatorie la SARS-COV-2, periodică, din bani proprii, a angajaţilor din domeniul sanitar care refuză vaccinarea, urmând ca o astfel de obligaţie să fie dezbătură în Parlament.

ÔÇ×Probabil, ├«ncep├ónd cu luna septembrie. Nu┼čtiu exact data, dar sunt ni┼čte tehnicalit─â┼úi care trebuiesc ├«ndeplinite, cadrul legal, asigurarea resursei bugetare, dup─â aceea tip─ârirea ┼či distribuirea bonurilor de mas─â. Cred c─â p├ón─â ├«n septembrie vom reu┼či s─â le ├«ndeplinimÔÇŁ, a declarat Ioana Mih─âil─â la Europa FM.

De altfel, potrivit ministrului Sănătăţii, cei vaccinaţi probabil că vor primi tichetele chiar de la centrele de imunizare, după ce au făcut schema completă.

ÔÇ×Probabil le vom distribui prin direc┼úiile de s─ân─âtate public─â ┼či le vom ├«mp─âr┼úi apoi, ├«mpreun─â cu vaccinurile, c─âtre centrele de vaccinare ┼či respectiv alte situa┼úii ├«n care se vaccineaz─â popula┼úia, cum sunt de exemplu medicii de familieÔÇŁ, a afirmat Ioana Mih─âil─â.

Ordinul privind testarea obligatorie din bani proprii, pentru depistarea  SARS COV-2, a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea s-a anulat.

Totodată, ministrul Sănătăţii a confirmat informaţia conform căreia s-a renunţat la emiterea ordinului privind testarea obligatorie, periodică, din bani proprii, la SARS COV-2, a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea. 

Ioana Mihăilă a explicat că e mai bine ca o astfel de obligaţie să fie dezbătură în Parlament. Ministerul a realizat deja un proiect de lege. 

ÔÇ×Este propunerea Ministerului S─ân─ât─â┼úii, - un proiect de lege care s─â plece de la Guvern spre Parlament, a┼ča ├«nc├ót aceast─â m─âsur─â s─â fie dezb─âtut─â corect, ├«n Parlament. Partea bun─â este c─â totu┼či 70% din medicii din sistemul public de s─ân─âtate sunt vaccina┼úi. Sper─âm c─â procentul va cre┼čte ┼či ├«n cazul acesta ┼či c─â va cre┼čte ┼či ├«n cazul personalului mediu pentru care procentele de vaccinare sunt un pic mai sc─âzuteÔÇŁ, a conchis ministrul S─ân─ât─â┼úii.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite