Acord de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni pentru un proiect special

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frontispiciul Universităţii Bucureşti FOTO: Shutterstock
Frontispiciul Universităţii Bucureşti FOTO: Shutterstock

Ministerul Educaţiei şi preşedinţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Asociaţiei Tineretului ONU din România (AT ONU), Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) şi Uniunii Studenţilor din România (USR), au semnat acordul de colaborare în vederea organizării Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, în perioada 26-30 august 2021.

În cadrul acestui eveniment, 100 de studenţi români din ţară şi din străinătate vor dezbate subiecte de interes pentru România. Forumul reprezintă un proiect creat de către studenţi pentru studenţi, care îşi propune să devină catalizatorul schimbării politicilor publice şi să găsească soluţii pentru problemele cu care generaţia actuală se confruntă.

Pe perioada celor 5 zile în care Bucureştiul va deveni gazda celei mai reprezentative adunări studenţeşti, vor avea loc dezbateri în comitete, workshop-uri, conferinţe şi training-uri. Reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai mediului de afaceri vor fi prezenţi în cadrul Forumului, asistând la procesul de dezbatere şi oferind studenţilor expertiza lor pe diferite subiecte.

Din dorinţa de a marca 150 de ani de la apariţia primului congres al tinerilor din ţară, congresul de la Putna, cele 4 federaţii studenţeşti naţionale – Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), UN Youth Romania, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) şi Uniunea Studenţilor din România (USR) şi-au unit forţele pentru a crea spaţiul propice prin care tinerii să lucreze din nou pentru România. În căutarea de răspunsuri la întrebarea lansată încă de acum 150 ani – ”În ce direcţie trebuie să pornească generaţia actuală?”, acestea şi-au dat seama că doar împreună, prin efort colectiv, pot realiza un proiect, prin care studenţii pot deveni pilonii unei societăţi mai bune în următorii ani.

Pe parcursul a 5 zile, membrii Forumului vor dezbate diferite teme, concluziile acestora alcătuind o Rezoluţie, care va fi înaintată autorităţilor. Comitetele forumului sunt împărţite pe diferite arii de interes: Educaţie şi Tineret, Muncă şi Economie, Dezvoltare şi Investiţii, Energie şi Mediu, Afaceri Externe şi Sănătate.

Dezbaterile se vor incheia cu Adunarea Plenară a Forumului, ce va avea loc pe data de 30 august, în cadrul cadrul căreia, toate cele 6 comitete din cadrul Forumului vor prezenta, în sinteză, propuneri ale Proiectelor de Lege la care au lucrat.

Cei interesaţi să se înscrie ca participanţi pot să o facă la adresa https://fsrp.ro/creeaza-cont/. Pentru a fi la curent cu activitatea forumului, doritorii îşi pot face cont pe site-ul https://fsrp.ro/ şi pot urmări desfăşurarea lucrărilor pe Facebook.

Vă mai recomandăm şi:

Proiectul de anvergură prin care tinerii vor să aducă schimbarea. Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni, la 150 de ani de la primul congres naţional

Expertă în medierea conflictelor armate cu studii în SUA: „Îmi doresc să mă întorc acasă pentru a mă implica în guvernare“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite