Beizadelele uitate: poveştile copiilor de bani gata care au încălcat legea. Au bătut poliţişti, au condus maşini furate, au făcut accidente grave de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au avut de-a face cu mulţi copii de bani gata în ultimii ani
Poliţiştii au avut de-a face cu mulţi copii de bani gata în ultimii ani

De-a lungul timpului, copiii oamenilor de afaceri sau ai celor care deţin funcţii cheie în conducerea statului au fost implicaţi în fel de fel de scandaluri. „Adevărul“ vă prezintă astăzi poveştile beizadelelor despre care multă lume a uitat deja.

CRAIOVA. Beizadelele anilor ’90. Costi şi Alina Răducănoiu, copiii fostului prefect de Dolj, au devenit faimoşi în urma scandalurilor în care au fost implicaţi

Costi şi Alin Răducănoiu, copiii fostului prefect de Dolj, au făcut ani la rând legea în oraş. În anul 1997 au intrat în vizorul oamenilor legii, când au bătut un poliţist care a încercat să îi legitimize.

Subofiţerul Nestor Broncea a povestit că a fost lovit cu pumnul de Costi Răducănoiu. Fiul fostului prefect de Dolj a fost dat în judecată de omul legii, însă magistraţii au îngropat dosarul.

Costi şi Alin Răducănoiu au reuşit să se facă remarcaţi prin numeorase scandaluri. Copiii fostului prefect de Dolj, împreună cu alţi prieteni au snopit în bătaie doi tineri în anul 1996. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Craiova cu numeroase leziuni.

SATU MARE. Fraţii Ţânţaş, progeniturile pastorului penticostal care au speriat nord-vestul

Scandalurile şi fărădelegile comise de doi dintre cei 12 copii ai lui Vasile Ţânţaş, pastorul milionar al  Bisericii Penticostale "Iisus Lumina Inimii" sunt arhicunoscute,  Beny şi Darius Ţânţaş fiind adevărate “vedete” în mass media din România. Nu de puţine ori potlogăriile comise de cei doi au fost muşamalizate de autorităţi, toate la intervenţiile tatălui protector.

Beniamin Ţânţaş este renumit pentru scandalurile în care a fost implicat de-a lungul timpului. În 2011, Natalia Mateuţ, fiica fostului fotbalist Dorin Mateuţ, şi iubitul ei, Beny Ţânţaş, au băgat un poliţist în spital după ce acesta a urmărit maşina în care cei doi se aflau. Acesta a mai fost acuzat că umblă cu maşini de lux furate, fiind cercetat pentru că maşinile pe care le conducea, un Bentley de 80.000 de euro şi un Land Rover de 50.000 de euro, ar fi fost furate din Italia.

FOCŞANI. Beizadeaua Andrei Plăcintă şi-a stabilit priorităţile după ce va ieşi din puşcărie: „Vreau să beau bere şi să mă duc la gagici”

Andrei Plăcintă este un caz mai nou din aceeaşi categorie. În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj.

De aproape un an şi jumătate, Andrei Răzvan Plăcintă se află închis la Penitenciarul din Timişoara, după ce a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj.

De curând, acesta a dat un interviu pentru presa locală, din care reiese că-şi va continua viaţa de huzur după ce va ieşi după gratii.

„Când o să ies, primul lucru pe care o să-l fac o să beau o bere şi o să mă duc la gagici! N-am mai fost atât de abstinent de la virginitate! Îmi scriu în închisoare foarte multe fete, care mă încurajează!". Andrei Plăcintă s-a ales cu pedeapsa cu închisoarea după ce în decembrie 2010 s-a certat cu prietena sa şi a agresat-o în plină stradă, în Bucureşti, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

BUZĂU. Rătăcirile băieţilor de bani gata

În urmă cu 7 ani, fiul deputatului Deputatului Cezar Preda, atunci la PDL, a fost protagonistul unui scandal comentat mult în presă, după ce s-a luat la bătaie cu un taximetrist pe care l-a acuzat că i-ar fi lovit maşina. Ulterior, Mircea Preda l-ar fi lovit chiar pe unul dintre agenţii de poliţie sosiţi la locul faptei.
 
Evenimentul a avut loc în august 2008. Într-o duminică dimineaţă, în jurul orei 3.00, fiul preşedintelui PDL Buzău, atunci în vârstă de 22 de ani, a intrat în conflict cu un taximetrist din oraş, la ieşirea din dicotecă. Mai precis, Mircea Preda ar fi lovit cu piciorul autoturismul taximetristului, supărat că şoferul l-a ameninţat că va chema Poliţia pentru aplanarea conflictului.
 
La locul incidentului a fost mobilizat un echipaj de la Ordine Publică, martorii evenimentului susţinând atunci că tânărul a refuzat să se legitimizeze şi că a avut un comportament inadcvat faţă de unul dintre poliţişti, pe care l-ar fi lovit cu pumnul. A fost nevoie chiar de intervenţia Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă.

IAŞI. Beizadele Iaşului de odinioară: băiatul dinozaurului politic Traian Dobre îşi  făcea dreptate cu pumnul

Cristian Dobre este unul dintre cei doi băieţi ai fostului parlamentar ieşean Traian Dobre. În urmă cu un deceniu, Cristian a fost implicat în mai multe scandaluri ce au ţinut prima pagină a ziarelor, totul culminând cu un caz de agresiune în care victimă a fost o vedetă de televiziune din municipiul Iaşi.

În 2008, Cristian Dobre a lovit-o pe prezentatoare TV Aida Ursu, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un club din municipiul Iaşi. În faţa poliţiştilor, Dobre susţinea atunci că el ar fi fost cel agresat.

În cele din urmă, beizadeaua nu a mai fost trimisă în judecată. În acea perioada, Cristian Dobre era un obişnuit al presei locale pentru scandalurile în care era implicat. El mai fusese acuzat viol, de comiterea unui accident rutier soldat cu rănirea unui copil, dar şi de diferite agresiuni petrecute în cluburile din Iaşi.

CONSTANŢA. Beizadelele ţării, atrase irezistibil de litoralul Dobrogei cândva turceşti

În anii `90, când îmbogăţiţii tranziţiei încă nu uluiau prin opulenţă, iar cronicile mondene din tabloide încă nu se născuseră, noţiunea de beizadea era încă un termen din cărţile de istorie.

Înţelesul cuvântului „beizadea“ (fiu de domn), de sorginte turcească, se manifestă vara din plin la malul mării, pe tărâmul unde, odată, musulmanii au fost majoritari.

„Fiul de domn“ a devenit un personaj actual în Dobrogea când străzile au început să semene a piste pentru saloane automobilistice, iar reşedinţele - să aducă la dimensiuni cu nişte castele.

În vremea anilor `90, Constanţa avea câţiva întreprinzători care dominau peisajul comercial: Ion Şerban - fostul şef al Miliţiei Economice, preşedinte al Federaţiei Române de Box, patron Freedom Star Holding; Ion Draica - campionul de la lupte, patronul Dramex; Neculai Saimanov - patronul jocului de întrajutorare Procent etc. Doar fiul lui Şerban, Adrian, intrase în lumea afacerilor, cu un bar de succes, iar limuzina sa roşie făcea furori prin oraş.

La acest material au participat Nicu Ghişan, Borcea Ştefan, Iulian Bunilă, Ionuţ Benea, Sînziana Ionescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite