FOTO VIDEO Beizadele de Sătmar: Fraţii Ţânţaş, progeniturile pastorului penticostal care au speriat nord-vestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Mateuţ, fiica fostului
fotbalist Dorin Mateuţ, şi iubitul ei, Beny Ţânţaş, au băgat un poliţist în
spital după ce acesta a urmărit maşina în care cei doi se aflau. FOTO -replicaonline.ro
Natalia Mateuţ, fiica fostului fotbalist Dorin Mateuţ, şi iubitul ei, Beny Ţânţaş, au băgat un poliţist în spital după ce acesta a urmărit maşina în care cei doi se aflau. FOTO -replicaonline.ro

Scandalurile şi fărădelegile comise de doi dintre cei 12 copii ai lui Vasile Ţânţaş, pastorul milionar al  Bisericii Penticostale "Iisus Lumina Inimii" sunt arhicunoscute,  Beny şi Darius Ţânţaş fiind adevărate “vedete” în mass media din România. Nu de puţine ori potlogăriile comise de cei doi au fost muşamalizate de autorităţi, toate la intervenţiile tăticului protector.

Beniamin Ţânţaş este renumit pentru scandalurile în care a fost implicat de-a lungul timpului.

În 2011, Natalia Mateuţ, fiica fostului fotbalist Dorin Mateuţ, şi iubitul ei, Beny Ţânţaş, au băgat un poliţist în spital după ce acesta a urmărit maşina în care cei doi se aflau.

Acesta a mai fost acuzat că umblă cu maşini de lux furate, fiind cercetat pentru că maşinile pe care le conducea, un Bentley de 80.000 de euro şi un Land Rover de 50.000 de euro, ar fi fost furate din Italia.

De asemenea, în vara anului 2013 a lovit clienta unui bar cu un pahar cu băutură, supărat pe un lăutar care nu a vrut să-i facă o dedicaţie muzicală, şi a ameninţat clienţii cu cuţitul. Acelaşi Beny Ţânţaş a provocat un scandal monstru, de data aceasta la un local din centrul municipiului Satu Mare. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta a distrus mai multe jocuri de noroc , un monitor şi uşa de acces în local, prejudiciul provocat fiind estimat la 3.000 de lei.

foto:voceatransilvaniei.ro

beny si bentley

video:portalsm.ro

Interesant este faptul că Natalia Mateuţ, una dintre cuceririle junelui prim Ţânţaş,  fiica fotbalistului român Dorin Mateuţ, este al doilea contact dintre clanul Ţânţaş şi familia fostei glorii a fotbalului românesc. În 1989, Dorin Mateuţ şi Vasile Ţânţaş, tatăl lui Beniamin, au licitat unul împotriva celuilalt pentru achiziţionarea unui autoturism Volvo. Bătălia cu banii a fost câştigată de Ţânţaş, care a plătit, potrivit unor surse, cu ore petrecute în beciurile fostei Securităţi. Acesta a fost „săltat” de Miliţia comunistă pentru îndrăzneala de a fi licitat împotriva deţinătorului „Ghetei de aur”. După ce tatăl l-a lăsat pe Mateuţ fără Mercedes, Beniamin i-a „răpit” minţile fiicei Natalia, fotomodel certat în repetate rânduri cu legea.

Foto:libertatea.ro

beny si naty

Clanul Ţânţaş, pericol pe şosele

Un alt nume “celebru” al clanului Ţânţaş este  Darius, beizadeaua care a lovit la o viteză foarte mare o altă maşină, iar şoferul acesteia a murit. În dimineaţa zilei de 7 septembrie 2008, Darius Ţânţaş se întorcea spre casă din Satu Mare, la volanul maşinii sale, un Mercedes CLS 63, dintr-un club unde a băut non-stop. În jurul orei 5.15, pe DN 19, pe raza localităţii Ciuperceni, a lovit din spate, cu o viteză de 167 de kilometri la oră, un alt autoturism condus regulamentar de Grigore Borhidan, un tânăr de 28 de ani. În urma impactului, Borhidan a suferit răni grave, după care a decedat în spitalul din Târgul Mureş. După accident,Darius Ţânţaş a fost dus de urgenţă la spital cu fractură deschisă.

Când a fost internat, era ora 6.20 dimineaţa. Deşi medicii aveau obligaţia să îi preleveze probe de sânge, au amânat să facă acest lucru pentru o oră şi jumătate. Singura probă de sânge figurează în registrele medicale la ora 7.40. În foaia de observaţie medicul de gardă a notat: “Darius Ţânţaş se află sub influenţa alcoolului având o comportare agitată; orientare în timp şi spaţiu – confuz; judecată – incoerentă”. Apoi, Darius Ţânţaş a fugit din spital cu ajutorul rudelor, fiind transportat la o clinică din Nurnberg – Germania, unde a fost operat.

În data de 26 septembrie, Judecătoria Satu Mare a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile. În 28 octombrie 2008, tânărul a revenit în ţară şi s-a predat autorităţilor. El a executat cele 30 de zile de arest preventiv, apoi a fost pus în libertate.

Foto:satumareonline.ro

darius

Experţii chemaţi să se pronunţe au ajuns la concluzia că viteza maşinii conduse de Darius Ţânţas era de 167 de kilometri la oră, în timp ce autoturismul condus de tânărul care şi-a pierdut viaţa avea doar 62 de kilometri la oră. Darius Ţânţaş avea permisul suspendat şi o alcoolemie de 1,1 la mie. Surse judiciare afirmau la acea vreme că dosarul Poliţiei în cazul accidentului a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare la trei zile după accident, după ce Darius Ţânţaş ieşise din ţară. De altfel, atunci a fost declanşată o anchetă internă în urma căreia s-a decis cercetarea de către IGPR a conducerii Poliţiei Judeţene Satu Mare, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie de atunci, comisarul şef Liviu Tăut, fiind la un pas de a fi demis.

Dosarul era considerat drept unul dintre cele mai flagrante cazuri de muşamalizare a accidentelor mortale de pe şosele.

Ţânţaş junior a ajuns după gratii abia la cinci ani după ce a omorât un tânăr într-un accident de circulaţie. Tribunalul Satu Mare l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, după cinci ani de procese, cu sentinţe peste sentinţe, care au întors cazul spre rejudecare. De asemenea a fost obligat de instanţă să plătească despăgubiri de 100.000 de euro familiei tânărului pe care l-a ucis.

Samuel Ţânţaş, un alt frate de-al lui Beniamin, fost subprefect în Satu Mare, a avut şi el probleme cu Poliţia. A fost prins circulând cu 179 km/oră în localitate şi a fost urmărit 12 km, până să oprească. Conform celor de la Libertatea, deşi a fost filmat, omul nu-şi recunoaşte fapta.

Pastorul penticostal, implicat în scandalul „Băieţilor deştepţi ai energiei”

Tatăl beizadelelor, Vasile Ţânţaş, nu este nici el uşă de biserică deşi slujeşte ca pastor penticostal la biserica „Isus Lumina Inimii” din Negereşti Oaş. Pastorul, cu o avere estimată la peste 10 milioane de euro, a fost implicat în scandalul „Băieţilor deştepţi ai energiei”, care cumpărau  electricitate de la Complexul Rovinari şi o revindeau mai scump către Electrica.

Foto:szatmar.ro

tantas explicand

Firma „Beny Alex” alături de "Lescaci Com Negreşti-Oaş", a fost implicată în scandalul mitei pentru ministrul Borbely Laszlo, fiind printre firmele suspecte că ar fi favorizate de ANAR la contractele de îmbunătăţiri funciare şi amenajări de râuri. Tot de numele familiei Ţânţaş se leagă şi cumpărarea  prin metode obscure a Hotelului „Dacia” din Centrul Vechi al oraşului Satu Mare şi  concesionarea ştrandului municipal. Lucrările de reabilitare ale Hotelului Dacia sunt stopate din 2010, mândria arhitectonică de altă dată a Sătmarului fiind în momentul de faţă într-o stare jalnică.

Citeşte şi:

Fostul iubit al Nataliei Mateuţ, Beny Ţânţaş, dă lovitura din nou. A distrus un cazinou din Satu Mare deoarece ar fi pierdut la aparate sume mari de bani

Darius Ţânţaş, fiu de pastor milionar, obligat să despăgubească o familie cu 100.000 de euro, după ce le-a omorât copilul, într-un accident rutier
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite