Avertizare de vijelii şi grindină pentru joi şi vineri, valabilă în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare de vijelii, grindină şi ploi torenţiale pentru toată ţara, valabilă de joi de la ora 10:00, până vineri la ora 18:00.

Meteorologii au anunţat că în intervalul menţionat, gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial, căderi de grindină şi vijelii. 

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în primele ore în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul, centrul şi estul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat.

avertizare ger

Meteorologii au anunţat că joi, gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial, căderi de grindină şi vijelii. 

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în primele ore în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi centrul teritoriului, urmând ca noaptea să se semnaleze cu precădere în partea de est. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat. Temperaturile maxime vor fi de la 19-20 de grade în Banat până la 29 de grade local în Muntenia şi Moldova, iar cele minime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade Celsius.

În Bucureşti, vremea va fi caldă joi, dar instabilitatea atmosferică se va accentua din a doua parte a zilei şi se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Vor fi condiţii de vijelii şi căderi de grindină. Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade, iar cea minimă de 14-16 grade.

Vineri, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în estul ţării şi la munte, unde pe parcursul zilei vor fi înnorări şi pe arii extinse ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat.  

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi de la 15-16 grade în nordul Moldovei până la 24-25 de grade în Muntenia şi sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 15 grade.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite