Meteo pe două săptămâni: vremea rămâne instabilă, cu temperaturi ridicate până vineri şi ploi în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi în toată ţara temperaturile vor creşte, începând de vineri meteorologii au anunţat ploi torenţiale FOTO Adevărul
Deşi în toată ţara temperaturile vor creşte, începând de vineri meteorologii au anunţat ploi torenţiale FOTO Adevărul

În următoarele două săptămâni, vremea va rămâne instabilă, asfel că până joi întreaga ţară va intra într-un proces de încălzire, iar în weekend se va răci din nou. În plus, la sfârşitul săptămânii meteorologii au anunţat ploi torenţiale în aproape toată ţara.

BANAT

În Banat, vremea se va încălzi până vineri, ajungând de la 19 grade la 27. Însă, spre sfârşitul săptămânii se va răci din nou, urmând ca până la sfârşitul săptămânii viitoare temperaturile să ajungă la valori de până la 25 de grade. În weekend vor cădea ploi abundente, de cele mai multe ori însoţite de descărcări electrice. Meteorologii spun că pe tot parcursul intervalului vor fi condiţii de ploaie.

CRIŞANA

În această regiune, vremea va fi mai răcoroasă faţă de normele climatologice ale lunii mai în următoarele zile, însă temperaturile vor creşte treptat urmând ca de miercuri maximele termice să atingă şi 27 de grade Celsius. Spre sfârşitul săptămânii va urma un nou proces de răcire, temperaturi medii ce nu vor depăşi 20 de grade. Începând de săptămâna viitoare, regimul termic se va redresa, astfel că în Crişana se va încălzi, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale ale perioadei. Vor fi condiţii de ploaie pe toată durata intervalului, însă în weekend ar putea cădea precipitaţii mai însemnate.

TRANSILVANIA

Luni vremea va fi mai rece decât în mod normal, însă se va încălzi treptat, astfel că miercuri şi joi valorile termice ar putea atinge 25 de grade. La sfârşitul săptămânii, Transilvania va traversa un nou proces de răcire, urmând ca de săptămâna viitoare vremea să se redreseze. Se vor semnala frecvent averse de ploaie şi descărcări electrice pe tot parcursul perioadei de prognoză, însă ploile torenţiale vor cădea mai ales în weekend.

MARAMUREŞ

În Maramureş, temperaturile vor creşte cu până la 10 grade Celsius, ajungând până la mijlocul săptămânii la maxime de 25 de grade Celsius. Spre sfârşitul săptămânii, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând ca până la sfârşitul săptămânii viitoare temperaturile să ajungă până la 23 de grade. Zilnic vor cădea ploi în averse însoţite de descărcări electrice, însă cantităţi de apă mai importante vor cădea în weekend şi marţea viitoare.

MOLDOVA

Începând de marţi vremea se va încălzi treptat, astfel că joi temperaturile vor atine şi 27 de grade Celsius. Cu toate acestea, în weekend se va răci din nou, iar de la începutul săptămânii vremea va intra într-un nou proces de încălzire. Până la sfârşitul săptămânii viitoare temperaturile vor ajunge până la 24 de grade Celsius. În weekend şi săptămâna viitoare vor fi condiţii de ploaie.

DOBROGEA

Şi în Dobrogea vremea se va încălzi în această săptămână, urmând ca vineri temperaturile maxime să ajungă până la 25 de grade Celsius. Apoi, vremea va intra într-un uşor proces de răcire, cu maxime de până la 23 de grade. Până la sfârşitul săptămânii, temperaturile se vor redresa. În weekend şi saptămâna viitoare, şansele de ploaie vor creşte.

MUNTENIA

Începând de luni vremea va intra într-un proces de încălzire, ajungând de la 21 de grade la 28. De vineri se va răci din nou, ajungând la temperaturi maxime de 23 de grade Celsius în weekend. Săptămâna viitoare va fi marcată de o creştere uşoară a temperaturilor, astfel că până la sfârşitul intervalului temperaturile vor ajunge la maxime de 26 de grade Celsius. Începând de joi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, iar în weekend ploile vor fi însemnate cantitativ.

OLTENIA

Şi în Oltenia vremea va traversa un proces de încălzire în această săptămână, astfel că până joi maximele vor ajunge până la 26 de grade. Va urma apoi o perioadă de răcire, după care, până la sfârşitul săptămânii viitoare temperaturile vor ajunge să se alinieze normelor climatologice ale perioadei. Începând de joi se vor semnala ploi în  această regiune. Acestea vor cădea mai ales în averse însoţite de descărcări electrice.

LA MUNTE

Temperaturile vor creşte în această săptămână, astfel că până joi vor ajunge la valori medii de până la 17 grade Celsius. Apoi se va răci până marţi, iar spre sfârşitul săptămânii viitoare temperaturile vor reveni la normele climatologice ale perioadei. Va ploua mai ales după-amiaza, iar precipitaţii mai însemnate cantitativ vor cădea spre sfârşitul săptămânii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite