Ateliere de lucru şi conferinţe pentru tinerii cu experienţă în câmpul muncii, pasionaţi de dezvoltarea personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii cu experienţă în câmpul muncii pot participa la evenimentele Think Leadership FOTO Adevărul
Tinerii cu experienţă în câmpul muncii pot participa la evenimentele Think Leadership FOTO Adevărul

Tinerii care au între patru şi şapte ani de experienţă în câmpul muncii şi care investesc constant în dezvoltarea lor personală şi profesională pot participa în perioada 21-22 iunie la cea de-a treia ediţie a proiectului Think Leadership.

Evenimentul este dedicat tinerilor pasionaţi de leadership, care lucrează în domenii precum marketing, vânzări, logistică, IT sau resurse umane.

Potrivit organizatorilor, cei interesaţi se pot înscrie la eveniment până pe data de 17 iunie, participarea fiind gratuită. Cu toate acestea, va exista un proces de selecţie astfel încât „interacţiunea să fie de calitate iar experienţele să fie relevante pentru participanţi”, se arată într-un comunicat de presă.

„În cadrul procesului de selecţie vor fi evaluate criterii precum profilul candidatului, experienţa profesională, motivaţia şi interesul pentru eveniment. Ne dorim ca prin Think Leadership să le oferim participanţilor perspective noi asupra ceea ce înseamnă să fii un lider bun, resurse utile care să îi ajute să evolueze şi să inspire pe cei din jurul lor”, a declarat Mihaela Dudescu, managerul de proiect.

Participanţii selectaţi în acest an vor avea posibilitatea să participe la conferinţe şi ateliere de lucru susţinute de oameni cu experienţă autentică în leadership.

15.000 de vizitatori, la târgul Angajatori de Top

La ediţia din primăvară a târgului de carieră dedicat absolvenţilor de studii superioare, Angajatori de Top, au participat peste 15.000 de vizitatori, cei mai mulţi dintre aceştia fiind tineri.

Concret, au avut şansa să aplice pentru o diversitate de oportunităţi de carieră, potrivite cu experienţa lor şi planurile de dezvoltare profesională. În cadrul evenimentul au fost prezente 100 de companii, din domenii diverse de activitate precum IT, Outsourcing, FMCG, Inginerie, Financiar – bancar, Consultanta, Telecom, Retail, Construcţii, Transport şi Logistică.
 
Referitor la nivelul de experienţă al candidaţilor, reprezentaţii companiilor au precizat că 49% din persoane aveau un an de experienţă, 30% din candidaţi 1-5 ani de experienţă, iar 21% vizitatori aveau peste cinci ani de experienţă.

Locuitorii din Bucureşti şi Ilfov îşi găsesc uşor un loc de muncă

Cele mai recente date Eurostat arată că persoanele aflate în Oltenia îşi găsesc cel mai greu un loc de muncă. Mai exact, peste 60% dintre aceştia petrec perioade de peste 12 luni în şomaj, în timp ce, la nivel naţional, aproape jumătate dintre şomeri sunt în această situaţie.

Potrivit Eurostat, locuitorii din Bucureşti şi Ilfov îşi găsesc de muncă mult mai uşor comparativ cu cei din restul ţării. Astfel, ponderea şomerilor pe termen lung (peste 12 luni) în numărul total al şomerilor este la jumătate în zona Capitalei faţă de media naţională.

La nivel naţional, 46,4% dintre şomeri sunt în această situaţie de mai mult de 12 luni, uşor sub media celor 28 de state UE, de 47,5%, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat.

Şomajul pe termen lung a fost de 23,6% anul trecut

În zona Bucureşti - Ilfov, şomajul pe termen lung a fost de 23,6% anul trecut, aproape la jumătate faţă de media naţională.

Cel mai ridicat şomaj pe termen lung a fost înregistrat în zona Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), unde 60,8% dintre şomeri nu şi-au găsit locuri de muncă de cel puţin un an.

Oltenia este urmată de regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea), cu 54,8%, Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), cu 51,1%, Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj), cu 48,8%, Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), cu 44,4%, Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), cu 42,4%, respectiv Vest (Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş), cu 41,8%.

Slovacia, printre ţările cu cea mai ridicată rată a şomajului

La nivelul UE, cele mai ridicate rate ale şomajului pe termen lung se găsesc în unităţile teritoriale franceze Guadelupa şi Guyana (79%, respectiv 77%), urmate de Východné Slovensko, Slovacia (74,9%), iar cele mai reduse în Övre Norrland (12,4%), Mellersta Norrland (13,1%), Norra Mellansverige (16,3%), Västsverige (17,2%), Småland med öarna (17,3%) şi Stockholm (17,5%), toate din Suedia.

Rata şomajului a scăzut uşor în februarie, la 7,2% din populaţia activă, faţă de 7,3% în ianuarie, fiind înregistraţi 721.000 de şomeri, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică.

Pe aceeaşi temă: 

Târgul Angajatori de Top îşi deschide vineri porţile. Ce caută angajatorii

Peste 100 de companii pun la bătaie peste 3.000 de locuri de muncă la ediţia de primăvară a Târgului Angajatori de Top, cel mai mare târg de profil adresat tinerilor absolvenţi de studii superioare. Cei interesaţi pot consulta oferta angajatorilor vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, în intervalul 10.00 - 17.00.

Doar 25% din joburile oferite la târgul Angajatori de Top sunt pentru tineri

Peste 3.300 de locuri de muncă sunt puse la bătaie cu ocazia târgului de joburi Angajatori de Top. Deşi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, recunoaşte că inserţia tinerilor pe piaţa muncii este la un nivel scăzut, oferta pentru aceştia este una slabă. Doar 25% din locurile de muncă vacante sunt destinate celor ieşiţi de pe băncile facultăţilor, în timp ce 50% din joburi sunt pentru specialişti. Celălalt procent de 25% îi vizează pe manageri.

Peste 11.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional. În Bucureşti sunt disponibile peste 1.100

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, joi, peste 11.400 de locuri de muncă vacante, cu 767 mai multe decât cele anunţate miercuri. Cele mai multe posturi disponibile sunt în Bucureşti, respectiv peste 1.100.

Bursa locurilor de muncă, oraş cu oraş. Ce joburi se mai caută în România

Absolvenţii de studii superioare din aproape toată ţara au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Aproape 10.000 de joburi au fost puse la bătaie de 970 de agenţi economici.

Studiile universitare nu ajută la angajare. Meseriile tehnice sunt din nou la mare căutare pe piaţa muncii

Ediţia de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă din Capitală a adus dezamăgire pe chipurile tinerilor absolvenţi de facultate, care şi-au pus speranţele în găsirea unui job. Pregătiţi cu CV-uri, tinerii au făcut un tur al meselor, dar şi-au dat seama că joburile oferite de agenţii economici fie nu corespundeau cerinţelor proprii, fie erau prost plătite. Dezamăgiţi au fost şi cei trecuţi de 40 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite