Doar 25% din joburile oferite la târgul Angajatori de Top sunt pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.300 de locuri de muncă sunt puse la bătaie cu ocazia târgului de joburi Angajatori de Top. Deşi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, recunoaşte că inserţia tinerilor pe piaţa muncii este la un nivel scăzut, oferta pentru aceştia este una slabă. Doar 25% din locurile de muncă vacante sunt destinate celor ieşiţi de pe băncile facultăţilor, în timp ce 50% din joburi sunt pentru specialişti. Celălalt procent de 25% îi vizează pe manageri.

Cu toate acestea, organizatorii susţin că oferta agenţilor economici este mai bogată decât în anii precedenţi.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut nevoia de recrutare a crescut, poziţiile fiind mai multe şi mai diversificate. Şi pentru perioada următoare, planurile noastre pun accentul pe recrutarea de ingineri experimentaţi, având şi poziţii noi deschise ce presupun cunoştinţe avansate de software”, a explicat Delia Chiricescu, directorul Microchip Technology Romania.
 
Şi la Groupama Asigurări, nevoile de recrutare ale companiei au înregistrat o uşoară creştere faţă de anii precedenţi, „datorită unor proiecte strategice ale companiei care au fost demarate încă de anul trecut”, a spus şi Gabriel Chirvase, directorul de resurse umane al companiei.

Workshopuri şi conferinţe pentru candidaţi

De altfel, principalele domenii în care sunt oferite locurile de muncă sunt software, IT, contabilitate şi securitate. Pe lângă faptul că pot consulta direct ofertele companiilor, candidaţii au ocazia să participe la workshop-uri de carieră şi la conferinţe, unde pot afla mai multe informaţii despre oportunităţile profesionale.

  • 5 conferinţe: “Cum te pot ajuta abilităţile de limba franceză pentru a avea o cariera de succes”, “IT&C Internship Conference”, “Care sunt cele mai importante calităţi pentru un inginer?”, “ Demo Training - Ruby on rails”, “From numbers to software. From software to money”
  • 21 workshop-uri de carieră susţinute de: JTI, IBM, Dell, EY, Mondelēz Romania, Rewe, Brainspotting, HP, BRD - Groupe Société Générale, Humangest Group, Genpact, Microsoft, BearingPoint, Accenture, IXIA, Bitdefender, McDonald's Romania, Educativa.

Cum puteţi aplica la joburile oferite de companii

Pentru a aplica la joburile oferite de companiile prezente în cele două zile, vizitatorii pot folosi un singur CV BarCODE. Candidatul este nevoit să intre în contul personal de pe www.hipo.ro, să selecteze iconiţa de descărcare CV pentru Angajatori de Top şi să îl printeze într-un exemplar. CV-ul, scanat de angajator, va rămâne în baza de date şi va putea fi accesat după finalizarea evenimentului.

Accesul publicului va fi permis vineri şi sâmbătă, în intervalul 10.00 – 17.00 la Sala Palatului din Bucureşti.


Peste 11.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional. În Bucureşti sunt disponibile peste 1.100

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, joi, peste 11.400 de locuri de muncă vacante, cu 767 mai multe decât cele anunţate miercuri. Cele mai multe posturi disponibile sunt în Bucureşti, respectiv peste 1.100.

Bursa locurilor de muncă, oraş cu oraş. Ce joburi se mai caută în România

Absolvenţii de studii superioare din aproape toată ţara au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Aproape 10.000 de joburi au fost puse la bătaie de 970 de agenţi economici.

Studiile universitare nu ajută la angajare. Meseriile tehnice sunt din nou la mare căutare pe piaţa muncii

Ediţia de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă din Capitală a adus dezamăgire pe chipurile tinerilor absolvenţi de facultate, care şi-au pus speranţele în găsirea unui job. Pregătiţi cu CV-uri, tinerii au făcut un tur al meselor, dar şi-au dat seama că joburile oferite de agenţii economici fie nu corespundeau cerinţelor proprii, fie erau prost plătite. Dezamăgiţi au fost şi cei trecuţi de 40 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite