Adrian Marțian i-a cerut ajutorul ministrului Familiei înainte de dispariția celor trei copii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a precizat că Adrian Marțian, tatăl celor trei copii dați în urmărire internațională, i-a cerut în august ajutorul privind sentința definitivă prin care minorii urmau să stea cu mama lor.

Natalia Intotero a făcut mai multe precizări despre cazul copiilor dispăruți Foto: Arhivă
Natalia Intotero a făcut mai multe precizări despre cazul copiilor dispăruți Foto: Arhivă

Natalia Intotero a discutat cu tatăl copiilor din Hunedoara în luna august, potrivit Digi 24. 

Am avut o discuție cu dânsul, mi-a explicat așa în mare situația familială.(…) Mi-a spus că a s-a ajuns la o sentință definitivă din partea justiției și această sentință spunea foarte clar: copiii trebuiau să fie crescuți și să stea cu mama. Copiii nu voiau și că eu și statul român trebuie să-l ajutăm. În acel moment i-am explicat că noi nu putem să intervenim peste o sentință a justiției că trebuie respectată legea și mi-a spus că deja copiii erau în județul Hunedoara la o rudă unde i-a adus în grijă, că le-ar fi pus la dispoziție și o bonă care să-i îngrijească”, a precizat Natalia Intotero pentru sursa citată.

Aceasta i-a spus că nu poate interveni peste o decizie judecătorească și că îi recomandă să respecte legea. Bărbatul „s-a enervat” și a spus că „statul nu ajută cu nimic părinții”, a povestit Intotero.  

I-am explicat că noi nu avem cum să intervenim peste această decizie a instanței și că îi recomand să respecte legea pentru a nu avea ulterioare repercursiuni, moment în care dânsul s-a enervat și a spus că statul nu face nimic pentru a ajuta părinții. (...) Conversația noastră s-a încheiat spunându-i că din partea statului copiii vor beneficia de ajutor, ceea ce s-a și întâmplat”, mai spune Natalia Intotero.

După ce vor fi găsiți, cel mai probabil cei trei frați vor fi plasați în grija statului.

Copii vor fi preluați, după ce vor fi identificați de către DGASPC și vor fi în grija statului într-un centru de îngrijire sau asistenți maternali. Vom vedea decizia care va fi luată. (…) Trebuie ca legea să fie respectată. Dar aici și din partea mamei va trebui să existe un efort să încerce, bineînțeles, sprijinită de specialiști, de psihologi, să-i convingă pe copii să accepte”, a mai spus ministrul Familiei. 

Cei trei frați cu vârste de 11, 9 şi 7 ani, care au dispărut luni, 14 octombrie, sunt căutați de autorității, fiind dați în urmărire internațională.

Poliția a deschis un dosar penal in rem în acest caz pentru lipsire de libertate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite