53% dintre români s-ar întoarce în comunism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt tot mai nemulțumiți de clasa politică și nu privesc cu ochi buni drumul pe care se îndreaptă România. Mai mult, 53% dintre români sunt gata să renunțe la democrație și să se întoarcă în comunism.

Potrivit unui sondaj al Institutului Român de Studii Sociale realizat în martie 2012, 80% dintre români considerau că România merge într-o direcție greșită. Odată cu schimbarea guvernului, procentul a scăzut la 40%, însă în mai puțin de două luni a crescut din nou, ajungând la 64%.

Un alt studiu, realizat de Public-Affairs în perioada 14-18 iulie, arată că 71% dintre românii chestionați consideră că imaginea România în Europa este una proastă, în timp ce 26% cred că țara noastră ar trebui exclusă din UE din cauza crizei politice actuale.

Românii sunt foarte reticienți față de clasa politică, 51% fiind de părere că politicienii fură din banii publici, iar 31% îi consideră mincinoși.

Potrivit aceluiași sondaj, 53% dintre români au sustinut că ar reveni la comunism, însă ideologia a fost prost aplicată în România.

Sondajul Public-Affairs a fost efectuat pe un eșantion de 1.204 subiecți cu vârste de peste 18 ani. Persoanele chestionate au fost intervievate telefonic, iar marja de eroare este de +/- 2,8%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite