VIDEO Efectul înfricoşător al unei muşcături de păianjen veninos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Văduva neagră, păianjenul periculos

În timp ce se afla în grădină, un britanic de 33 de ani a fost atacat de un păiajen văduva neagră falsă. Durerea a fost atât de puternică încât bărbatul a avut senzaţia că a fost lovit de fulger. Iar nu după mult timp ceafa i s-a învineţit complet. Văduva neagră de tip fals este cel mai veninos păianjen din Marea Britanie.

De câţiva ani, în Marea Britanie se înregistrează o adevărată invazie de păianjeni din specia Steatoda nobilis, un tip fals de văduva neagră. Această specie supranumită „văduva neagră falsă” este închisă la culoare, la fel ca adevărata văduvă neagră (Lactrodectus), dar se distinge prin membrele lungi de culoare portocalie. Chiar dacă dimensiunea sa nu depăşeşte 15 milimetri, este vorba despre un păianjen foarte veninos de care este mai bine să te fereşti.

Sunil Dade (33 de ani) a trecut printr-o experienţă înfricoşătoare. Bărbatul se afla în grădina părinţilor săi, undeva în vestul Londrei. S-a dus să ia rufele de pe sârmă şi le aşeza pe umăr. La un moment dat a simţit o durere puternică la nivelul capului, ca şi cum ar fi fost lovit de fulger. „Mi s-a întâmplat să-mi rup două vertebre într-un accident, am fost înţepat de albine. Nimic nu s-a comparat cu ce am simţit de data aceasta, a fost de un milion de ori mai rău”, a mărturisit Sunil, pentru Daily Mail.

Durerea fulgerătoare a fost urmată imediat de alte simptome. „Picioarele şi braţele au început să tremure în mod incontrolabil. Am alergat în casă ţipând şi l-am chemat pe fratele meu în ajutor”, a adăugat bărbatul. Uitându-se pe tricoul său, fratele lui Sunil a observat un mic păianjen cu picioare lungi, portocalii şi abdomen proeminent.

Cei doi au apăsat bine locul muşcăturii pentru a încerca să scoată cât mai mult venin, iar Sunil a crezut că o să-I treacă durerea. Dar nu a fost aşa. A doua zi starea lui s-a înrăutăţit, ceea ce l-a determinat să meargă de urgenţă la spital. A fost tratat cu antibiotice, dar veninul şi-a făcut în continuare efectul. Puţin câte puţin, ceafa a început să se învineţească pe o suprafaţă de 15 centimetri.

Păianjenii de tip fals văduva neagră sunt extrem de veninoşi, iar muşcătura lor provoacă dureri puternice. Aceste efecte pot fi asociate cu o senzaţie de arsură, stare generală de rău sau chiar leşin. În caz de reacţie alergică, simptomele sunt severe.

De aceea, specialiştii atrag atenţia că orice persoană muşcată de un păianjen trebuie să se prezinte la medic.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite