Un medic a inventat un dispozitiv care distruge bacteriile periculoase din interiorul avioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germfalcon, un „robot cu aripi” inventat de Arthur Kreitenberg, membru al Asociaţiei Medicale Aeronautice şi reputat  chirurg ortoped la Universitatea din California, şi fiul său, Mo, va ajuta la igienizarea perfectă a scaunelor, măsuţelor, mânerelor şi a altor suprafeţe din avioane care colcăie de virusuri şi bacterii periculoase.

E. coli, stafilococul auriu, H1N1 şi Ebola pot fi eliminate cu ajutorul acestui robot ce funcţionează pe bază de lumină ultravioletă, metodă folosită şi în igienizarea spitalelor.

Aproximativ 3,5 miliarde de oameni din toate colţurile lumii vor călători cu avionul doar în 2015. Unii sunt perfect sănătoşi, în vreme ce alţii se vor urca în avion răciţi sau, fără ca măcar să ştie, infectaţi cu diverse virusuri periculoase.

Toţi aceşti microbi pot rezista mai bine de o săptămână pe suprafeţele atinse de oameni şi astfel creşte riscul contagios şi al dezvoltării unor forme mai severe ale infecţiei.

Robotul distruge în doar 10 minute peste 99,99% din bacteriile şi virusurile prezente în interiorul avioanelor, iar inventatorii spun că această procedură ar trebui făcută zilnic pentru protejarea stării de sănătate a pasagerilor.

Din păcate, nu există reguli de igienizare privind spaţiile din interiorul avioanelor iar pasagerii sunt la mare risc să se îmbolnăvească în timpul unei călătorii, pentru că intră frecvent în contact cu bacterii periculoase, spun inventatorii.

Stafilococul auriu, de exemplu, este o bacterie care rezistă până la 168 de ore şi poate cauza infecţii, boli de piele, pneumonie şi chiar sepsis, o afecţiune care, dacă nu este depistată la timp, poate fi fatală. E.coli rezistă pe suprafeţe până la 96 de ore şi ar putea cauza infecţii ale tractului urinar, boli respiratorii şi diaree.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite