Ultimul vals pentru Generația de Aur. Gică Hagi rămâne Regele, chiar și la 59 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii care scris istorie pentru România în 1994, la Cupa Mondială din în Statele Unite, au obţinut o nouă victorie, într-o seară care a îmbinat spectacolul cu emoţia. Echipa noastră a învins o selecţionată mondială cu scorul de 3-2 (1-2), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală, la meciul de retragere al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc.

Gică Hagi a jucat cu inima pentru colegi și pentru spectatori. Captură TV
Gică Hagi a jucat cu inima pentru colegi și pentru spectatori. Captură TV

După ce Monica Anghel, care a intonat imnul României, a făcut să vibreze inimile, atât pe teren, cât şi în tribune, în minutul 5 al partidei a avut loc un nou moment emoţionant, de reculegere în memoria fostului internaţional Daniel Prodan, decedat în 2016. Printre cei mai emoţionaţi a fost fiul său, Răzvan, care a evoluat în naţionala României la acest meci. Un portret al fostului jucător de la Steaua, Glasgow Rangers şi Atletico Madrid a fost ridicat în peluză.

Selecţionata mondială, condusă de pe margine de Jose Mourinho, a dominat prima parte a meciului, dar Prunea s-a opus şutului expediat de Candela la colţul lung (10), iar vivacele jucător grec Karagounis a şutat în bară (17). Echipa mondială a marcat prin Rivaldo, cu o execuţie superbă din marginea careului (21), iar apoi Goran Pandev a dublat avantajul oaspeţilor (28), după o minge respinsă de Prunea.

Panduru, golul revenirii

Tricolorii au trecut pe lângă gol, prin Adrian Ilie (30), a cărui lovitură de cap, la centrarea lui Gică Hagi, a fost respinsă de Dida, care s-a opus şi la şutul lui Hagi (35). Gâlcă a tras din marginea careului (36), dar a ratat ţinta. România a reuşit în cele din urmă să marcheze, prin Panduru (42), cu un şut de excepţie de la 16 metri.

În debutul reprizei secunde, Bogdan Stelea a avut intervenţii spectaculoase, care au împiedicat selecţionata World Stars să se desprindă pe tabelă: a apărat încercarea de lob a lui Saviola (49), a respins în bară şutul lui Stoicikov (53), pe care l-a blocat apoi din nou. România a primit penalty (63), după o ciocnire între portarul Sebastien Frey şi Marian Ivan, iar Gică Hagi, ”spirt” chiar și la 59 de ani, a transformat fără emoţii.

54.967 de spectatori s-au bucurat pe Arena Națională

După ce Stelea s-a remarcat în faţa lui Saviola (65), iar lobul lui Pandev (68) a trecut peste poartă, tricolorii au înscris golul victoriei la o fază magistrală: diagonală a lui Hagi pentru Munteanu, care a centrat perfect în faţa porţii, de unde Gâlcă, poate cel mai ''fit'' din naţionala Româneii, a reluat în plasă cu capul (72). 3-2 pentru Generația de Aur a fotbalului românesc, care a dansat aseară ultimul vals, după performanța superbă de la World Cup 1994.

Meciul a avut pauze de hidratare la fiecare sfert de oră. Partida de gală a stabilit un record de asistenţă pe Arena Naţională, cu 54.967 spectatori.

România - World Stars 3-2 (1-2)

Au marcat: Basarab Panduru (40), Gheorghe Hagi (63 - penalty), Constantin Gâlcă (72), respectiv Rivaldo (21), Goran Pandev (28).

Bucureşti, Arena Naţională: 54.967 spectatori

România: 1. Florin Prunea - 2. Dan Petrescu, 4. Miodrag Belodedici, 3. Răzvan Prodan, 8. Dorinel Munteanu - 8. Ioan Ovidiu Sabău, 6. Gheorghe Popescu, 5. Ionuţ Lupescu, 11. Ilie Dumitrescu - 10. Gheorghe Hagi (căpitan), 9. Florin Răducioiu. Selecţioner: Anghel Iordănescu; antrenor secund: Gavril Balint.

Rezerve: 12. Bogdan Stelea, 22. Ştefan Preda - 13. Tibor Selymes, 14. Gheorghe Mihali, 19. Corneliu Papură, 22. Iulian Filipescu, 15. Basarb Panduru, 18. Constantin Gâlcă, 20. Ovidiu Stângă, 7. Marius Lăcătuş, 9. Viorel Moldovan, 11. Adrian Ilie, 16. Ion Vlădoiu, 21. Marian Ivan.

World Stars: 1. Dida - 13. Maicon, 2. Christian Panucci, 5. Miroslav Djukic, 32. Vincent Candela - 15. Edmilson, 11. Giovanni, 20. Georgios Karagounis - 10. Rivaldo (căpitan), 21. Nuno Gomes, 8. Hristo Stoicikov. Selecţioner: Jose Mourinho.

Rezerve: 1. Sebastien Frey - 3. Paul Bodin, 4. Levan Kobiaşvili, 6. Fernando Couto, 20. Juanito, 81. Cristian Zaccardo, 7. Jari Litmanen, 14. Gokhan Inler, 16. Marcos Senna, 19. Christian Karembeu, 9. Javier Saviola, 27. Goran Pandev.

Arbitri: Ion Crăciunescu - Cristian Balaj, Viorel Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite