Totul despre endometrioză, boala de care suferă aproape 500.000 de românce, multe fără să ştie. Mituri demontate de dr. Voicu Simedrea, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
40% din femeile cu endometrioză suferă de forma severă a bolii FOTO Arhivă
40% din femeile cu endometrioză suferă de forma severă a bolii FOTO Arhivă

Mitul durerilor menstruale normale, mitul „trebuie scos uterul“, cel al „tratamentului naturopat, pentru că terapia hormonală nu vindecă boala“, precum şi miturile din jurul menopauzei induse, toate le-am dezbătut la Adevărul Live cu dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE


În prea multe situaţii, în România, diagnosticul de endometrioză se pune târziu, iar ca tratament se aplică intervenţia chirurgicală de histerectomie (îndepărtare a uterului). Ambele situaţii nedorite au la bază probleme serioase ce ţin de lipsa de informaţii corecte privind boala, manifestările ei şi posibilităţile de tratament. Aceasta în condiţiile în care endometrioza este o boală foarte frecventă, mai răspândită decât orice boală neoplazică, decât SIDA şi decât hepatitele, boli recunoscute ca fiind probleme de sănătate publică în România. Dr. Voicu Simedrea estimează că aproximativ 480 de mii de românce suferă de endometrioză, majoritatea fără să ştie.

Care sunt categoriile de femei cele mai afectate, din ce cauze apare boala, cum ne putem informa corect cu privire la simptome, diagnostic şi tratament, care sunt riscurile de reapariţie după tratament? La toate aceste întrebări ne răspunde dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara. 

Intră în dialog cu noi şi adresează-i întrebări specialistului nostru. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite