Sunt normale durerile menstruale?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă pentru o parte dintre femei perioadă de menstruaţie trece neobservată, pentru altele este cea mai dificilă din lună. Cât de normale sunt durerile menstruale, cum pot fi ele ţinute sub control – la toate aceste întrebări răspunde medicul ginecolog Ana-Maria Micu.

Cunoscute sub denumirea de dismenoree, menstruaţiile însoţite de dureri se numără printre problemele care le fac pe femei să treacă pragul medicului ginecolog. În timp ce la unele femei neplăcerile specifice perioadei încep să apară chiar şi cu câteva zile înainte, la altele ele evoluează odată cu scurgerile sangvine.

Pentru a te asigura că durerile nu pot „ascunde“ unele probleme ginecologice, cel mai indicat este să mergi la medic. Astfel, nu numai că pot fi depistate eventualele afecţiuni genitale, dar se poate recomanda şi tratament care să ajute la tratarea durerilor.     

De ce apar?

Deşi, de cele mai multe ori, durerile sunt considerate semnale ale unor probleme de sănătate, când vine vorba de cele menstruale, lucrurile stau diferit. Acestea fac parte dintr-un proces natural prin care organismul trece lună de lună.

Mai exact, dacă niciun ovul nu a fost fecundat, uterul se contractă pentru a-l elimina. De fapt, contracţiile uterului sunt cele care duc la apariţia senzaţiei de durere menstruală, indiferent de intensitatea ei.

În multe cazuri, durerile sunt însoţite în fiecare lună de senzaţia de balonare, migrene, stare de moleşeală, dureri de sâni sau de spate, transpiraţie, chiar şi diaree sau contipaţie.   

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite